Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 23, 2012, 22:57:04
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: HOJOWE KRASNALE  (Przeczytany 962 razy)
krufka
Aktywny
**

« : Maj 22, 2009, 09:34:55 »

Dzisiaj w drodze do przedszkola moja 7-letnia córka,która wstała o 6 rano,stwierdziła,że szkoda,iż tych dwóch godzin odkąd nie śpi,nie poswięciłyśmy na opiekę nad roślinkami i zabiegi ich pielęgnacyjne Shocked .I że ona to uwielbia i codziennie mi chce pomagać Laughing.Fakt,od kilku dni dzielnie spryskuje wszystkie hojki(większa część wody i tak ląduje na oknie i potem dyskretnie uzupełniam niedobory kropli na listkach),pomagała mi robić sadzonki z fiołków,swoim ukochanym Paniom też przygotowala doniczki z listkami i zaniosła do przedszkola,żeby kiedyś ją wspominały,jak już pójdzie do szkoły.No,jednym słowem rośnie mi mała ogrodniczka,dostała swoją osobistą sporą carnosę,codziennie ją chce podlewać Mad
Bardzo mnie to cieszy.Mam nadzieję,że i niektórzy z Was dzielą swoja pasje z dziećmi.
toska
Gaduła

« Odpowiedz #1 : Maj 22, 2009, 09:39:50 »

Moja 3 letnia corka zawsze mi pomaga przy przesadzaniu( sprzątam po tym pomaganiu z godzinkę )
No a jak ciełam hoye które spadły z parapetu ( duchy)to dostała cążki i mi pomagala , tylko że później bez niczyjej pomocy pocieła kerrii  Sad

Za to jak intensywnie oglądała korzonki na hoy i macała że bidna od nowa musi sie ukorzenić  Sad

No ale dalej jej pozwalam pomagać bo ma radochę .
Za to syn 7 letni stwierdził że nic tylko mama pałuje sie tymi roślinkami , skąd on zna to slowo pałuje to do dzis dla nas zagadka a on nie pamięta gdzie usłyszał  Confused

Serdecznie pozdrawiam Basia

Będę w raju już za 13 dni
krufka
Aktywny
**

« Odpowiedz #2 : Maj 22, 2009, 09:44:07 »

Ale świetne jest to ich zaangażowanie i poganianie do roboty,jeśli coś je interesuje.Aż się boję,że córa wstanie jutro o 5 rano,że by coś sadziś na balkonie.Obawiam się,że ona już ma plan...
bachud
Aktywny
**

« Odpowiedz #3 : Maj 22, 2009, 09:48:43 »

No, ja też mam taką 7latkę która wszystko ze mną chce robić - jak szyję to szyć, jak szydelkiem to na szydełku, jak dłubię w kwiatach to w kwiatach.
Z tego wszystkiego chyba najprościej nauczyć kwiatkowego dłubania tylko z drugiej strony najbardziej ryzykowne bo w końcu to żywe roślinki Wink U niej w pokoju storczyki wylądowały więc ciągle się wkurza że ich podlewać nie może w tradycyjny sposób. Zostaje spryskiwanie. No i wszelkie dłubanie w "ogrodzie" - jak na razie ma do dyspozycji łyse pole z chwastami - czyli raj Wink

Barbara
szulbe
Aktywny
**

« Odpowiedz #4 : Maj 23, 2009, 22:26:47 »

Mój pięciolatek od roku "zamiziuje" lauterbachii.   Mad A teraz jeszcze z zapałem uprawia "Dorkę", fiołeczka miniaturkę wielkości póki co łebka dużej szpilki Smile, którego dostał od bardzo miłego srzedawcy, bo oczywiście musi mamie towarzyszyć podczas finalizacji tego typu transakcji. Smile

"Prowincja to stan umysłu, a nie miejsce na mapie".
- I całe szczęście!
bee
Aktywny
**

wielkopolska 6b

« Odpowiedz #5 : Maj 24, 2009, 17:49:10 »

Mój 4 -latek mówi ' patrz jak urosły' na wysiewane razem fasole tyczne. Podlewał dzielnie rozsadę ogórków i fasolki na balkonie. Do fiołków , hoi i storczyków nie podchodzi ale każdego obcego informuje, 'że to mamy kwiatek '.Próbuje mnie naśladować do tego stopnia ,że w zeszły weekend zaczął mi obcinać krzaki dereni. Jedno moje spojrzenie w bok i miałam uciętą młodą czereśnię Smile.

" Ile razy mogę słuchać, mogę słuchać o tym, że ktoś obiecał 1000 rzeczy ale zrobił tylko 2;
Z dniem każdym narasta we mnie przekonanie ,że to nie są dobre chęci tylko taaanie gaaadanie.
Tanie gadanie, wartością słowa jest jego dotrzymanie .."
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: