marangai
Aktywny

|
 |
« : Maj 18, 2009, 15:02:39 » |
|
Dziewczyny (i chłopaki też  ), moja pozaunijna znajoma zachorowała na kilka(naście) odmian sławetnego pana Piotra... Bardzo mnie prosiła o pośrednictwo w zakupie i przekazaniu (przez inną znajomą) liści, ale, o ile zdołałam się dowiedzieć, pan Piotr nie sprzedaje sadzonek liściowych... Przekazanie "gotowych" roślin niestety nie wchodzi w grę... Gdyby któraś z niezawodnych forumowych wróżek zdecydowała się odsprzedać mi liście (albo wymienić, mogę zaoferować listki moich fiołków odmianowych), byłabym naprawdę głęboko wdzięczna....  Chodzi o odmiany: Bella, Bona, Sabina, Brawa Indii, Nr1mini, Balet, Stefania, Smerf, Aga, Felek, Samba, Siesta, Justa, Clio, Hana. 
|
|
|
|
|
|
Opór jest bezcelowy
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2009, 20:23:18 » |
|
Z wymienionych mam Sabine i Sambę  Tak się zastanawiam, który to jest Felek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smykla1
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 18, 2009, 20:44:00 » |
|
Ja mam balet rulette, dawid,nr,1 mini , seminiti, sabina
|
|
|
|
|
|
ewa
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 20, 2009, 16:20:12 » |
|
moja pozaunijna znajoma Czy będziesz te liście wysyłać? Liście skrętników fatalnie znoszą podróż nawet w granicach RP a co dopiero powiedzieć gdzieś dalej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marangai
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 20, 2009, 16:33:06 » |
|
Właśnie nie będę wysyłać, tylko wykorzystam inną znajomą do ich przewiezienia...  Będzie jechać tuż po Bożym Ciele... Też się trochę boję, bo moje skrętnikowe doświadczenia są znikome...
|
|
|
|
|
|
Opór jest bezcelowy
|
|
|
marangai
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 28, 2009, 11:25:37 » |
|
Odświeżam troszkę... Niezawodne forumki już mi obiecały poratowanie listeczkami, ale gdyby ktoś się jeszcze ulitował i znalazł dla mnie coś z tego: Bella, Bona, Barwy Indii, Nr 2 mini, Stefania, Smerf, Jan, Aga, Euros, Felek, Peach, Siesta, Justa, Clio, Hana, Józef, Agata, Izolda byłabym wdzięczna nieopisanie!!! Sprawa się zrobiła pilna, bo znajoma przyjeżdża wcześniej, niż to było planowane, tzn. już w przyszłym tygodniu...
|
|
|
|
|
|
Opór jest bezcelowy
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 28, 2009, 12:58:35 » |
|
Z wymienionych wyżej mam: Jana i Eurosa. Pisze na prv.
Mogę dodać Massens White, podobny do Belli i różowego o dużych kwiatach z żółto-białym środkiem, oraz Bordo z białym środkiem, bardzo ładny.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
marangai
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 28, 2009, 13:10:01 » |
|
Dziękuję nieopisanie!!! 
|
|
|
|
|
|
Opór jest bezcelowy
|
|
|
mulatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 28, 2009, 13:55:16 » |
|
Marangai ja mam większość z tych odmian ,sprawdzę wieczorkiem którym mogę ciachnąć po listku ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
smykla1
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 09, 2009, 17:35:52 » |
|
Wiadomo co się dzieje z MARANGAI ? 
|
|
|
|
|
|
ewa
|
|
|
marangai
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 18, 2009, 16:18:31 » |
|
Ach, nie ma to jak wpadka poczty, od razu się o człowieka troszczą - furda tam, czy żyje, ale co z roślinami!  W każdym razie raz jeszcze dziękuję wspaniałym dziewczynom, które pomogły mi "zbierać" skrętnikowe liście - dotarły już szczęśliwie do nowej właścicielki i czują się świetnie. 
|
|
|
|
|
|
Opór jest bezcelowy
|
|
|
|