Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #30 : Maj 19, 2009, 21:44:46 » |
|
Nie tylko hoje  jedynie małe oszczędzam,coby nie wciągnęło 
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #31 : Maj 19, 2009, 23:11:02 » |
|
Czy ktoś zamawiał u hojnego , bo jakoś tak chciałam sobie zrobić wycieczkę i małe zaopatrzenie dla kilku osób ale on na emaile nie odpowiada . Niby mogę zadzwonić ale teraz pytanie czy on zna niemiecki bo ja z czeskiego to tylko wiem jak są bliźniaki Więc jak sie z nim skontaktować ? Basia
|
|
|
|
|
|
Będę w raju już za 13 dni
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #32 : Maj 20, 2009, 05:48:30 » |
|
Ja do niego napisałam po polsku,że chcę przyjechać i odpowiedział po czesku,że nie ma sprawy,tylko trzeba dać znac wczesniej,żeby był w domu.I tyle naszej korespondencji.Na razie,bo pewnie znów do niego skrobnę za jakiś czas.dam tu wtedy znać,coby zrobić większe zakupy u niego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #33 : Maj 20, 2009, 07:20:46 » |
|
Ja do niego napisałam po polsku,że chcę przyjechać i odpowiedział po czesku,że nie ma sprawy,tylko trzeba dać znac wczesniej,żeby był w domu.I tyle naszej korespondencji.Na razie,bo pewnie znów do niego skrobnę za jakiś czas.dam tu wtedy znać,coby zrobić większe zakupy u niego
Ja mu napisałam o czesku i nie odpisał , no ale może teraz napisze po polsku to odpisze . Basia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #34 : Maj 20, 2009, 07:22:31 » |
|
Ja mu napisałam o czesku i nie odpisał , no ale może teraz napisze po Polsku to odpisze . Basia Może nie rozumie po czesku 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
agac
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #35 : Maj 20, 2009, 20:57:37 » |
|
JA też pisałam po polsku, i odpisał że zaczyna sprzedaż od 20.04. I że trzeba wcześniej dać znać jak chce się pojechać. A może dajcie znać jak się ktoś dogada kiedy można do niego jechać?  , lub zrobić zakupki dla kilku chętnych? Ja do końca maja uziemniona - mam córci komunię 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #36 : Maj 20, 2009, 21:46:13 » |
|
Ja sie wybieram ale dopiero w czerwcu bo dopiero po 10-czerwca mam do odebrania dowody dzieciaków . Mąż nie zawiezie mnie do niego tak dla przyjemności  Coś za coś  Pewnie pierw przegoni mnie po górach a później taką umęczoną zawiezie do hojnego , bo zmęczona nie będę miała siły na duże zakupy . Basia Ps Ja w łażeniu po małych górach jestem gorsza od mojej 3 letniej córki a to nie są małe góry 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #37 : Maj 21, 2009, 10:06:02 » |
|
W palmiarni od Września mają być hoje dorosłe i sadzonki,ceny od 25 -50zł zależy od gatunku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #38 : Maj 21, 2009, 10:17:36 » |
|
W jakim mieście ta palmiarnia?
|
|
|
|
|
|
nazywam się magda i jestem hojoholiczką 
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #39 : Maj 21, 2009, 10:20:39 » |
|
Sirga,niech zgadnę:WAŁBRZYCH!!!!Innej opcji mój umysł wogóle nie przyjmuje!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #40 : Maj 21, 2009, 11:06:15 » |
|
NIE!!! Dajcie coś bardziej pośrodku, plis!
|
|
|
|
|
|
nazywam się magda i jestem hojoholiczką 
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #41 : Maj 21, 2009, 11:13:03 » |
|
Pisałam do gościa z palmiarni właśnie w sprawie hojek Mnie odpowiedział, że do czerwca nie będą mieć, później pytać, czyli pojadę  A tu Sirga pisze,że od września 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #42 : Maj 21, 2009, 11:15:44 » |
|
A ja w kwietniu do nich dzwoniłam,powiedzieli,że się wycofali,bo słabo się im te hoje sprzedawały!!!No,ale skoro było parę telefonów w tej sprawie,to widzę,że poszli po rozum do głowy  Post dołączony: Maj 21, 2009, 11:16:58
Maga,chyba Cię zmartwię,wyraźnie chodzi chyba o tę wałbrzyską Palmiarnię 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #43 : Maj 21, 2009, 13:09:38 » |
|
Tak W Wałbrzychu Mnie powiedział ze raczej we wrześniu bo w lato temperatura w szklarni wynosi ok 60 stopni i liście hoi się po prostu parzą.Ja mam ok 2 kilometry do palmiarni więc jak tylko coś będzie z hoi to od razu dam znać jakie są odmiany i po ile 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #44 : Maj 21, 2009, 15:20:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #45 : Maj 21, 2009, 15:26:04 » |
|
Nie chcę się przesadnie czepiać  , ale parę dni temu na własne uszki słyszałam jak prof.Miodek powiedział: "Nie zaczyna się zdania od mi. Zawsze od MNIE"
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #46 : Maj 21, 2009, 15:31:52 » |
|
Nie chcę się przesadnie czepiać  , ale parę dni temu na własne uszki słyszałam jak prof.Miodek powiedział: "Nie zaczyna się zdania od mi. Zawsze od MNIE"Ja tam do Miodka nic nie mam , ale nie zawsze sie z nimi zgadzam  Pisz jak myślę a myślę za szybko więc rzadko jest to poprawnie  Serdecznie pozdrawiam Basia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #48 : Maj 21, 2009, 15:59:59 » |
|
Uderz w ortografię a dyslektyczka się odezwie.  Kurcze błędy to moja największa zmora . Czasami to ja nawet nie widzę że na czerwono podkreślone , bo za szybko pisze , zanim się zastanowię to już klikam wyślij  Serdecznie pozdrawiam Basia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agabos
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #49 : Maj 21, 2009, 16:12:44 » |
|
Basiu,a kupiłabyś coś dla mnie u tego Hojnego?(np,lisę)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #50 : Maj 21, 2009, 16:32:45 » |
|
Basiu,a kupiłabyś coś dla mnie u tego Hojnego?(np,lisę)
To jest tak . Jak będę kupować tylko dla wybranych ( znaczy 2 - 3 osób ) to zapłace ze swoich ale jeśli będę robić zakupy dla każdego kto zechce to niestety te osoby przed wyjazdem będą musiały mi przelać kasę za roślinki i wysyłkę , bo mnie nie będzie stać na to by zapłacic kilka stów za roślinki . Ja nie widzę nic przeciwko zakupom dla większej ilości . Serdecznie pozdrawiam Basia Z dobrego źródła wiem że Lisa będzie na allegro ukorzeniona w KT i to w rozsądnej cenie  To nie ja ją będę sprzedawać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #51 : Sierpień 02, 2009, 14:49:30 » |
|
W LM w Krakowie małe trzypędowe hoje compacty za 6,79. Pędy są około 20 - 30 cm długości.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
aisatel
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #52 : Sierpień 02, 2009, 22:57:30 » |
|
Hmm, ciekawe czy z ziemiórkami, jak ich Compo  . Mimo, że Kiczulka przestrzegała to tam kupiłam to podłoże i teraz żałuję  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Asia.
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #53 : Sierpień 02, 2009, 23:14:54 » |
|
Ja też kupiłam ostatnio w LM potwornie zaziemiórkowane Compo  Makabra-chwała zdążyłam posadzić tylko parę roślin,ale i tak przechlapane. W worku namnożyło się ich tyle,że jak otworzyłam do kolejnego sadzenia,to wyleciała czarna chmura  Wszystko wylądowało w kuble-ale parę roślin spaskudziłam  Jutro będę przesadzać i truć.
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
aisatel
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #54 : Sierpień 03, 2009, 08:54:45 » |
|
Ja niestety nie zauważyłam od razu tych stworzonek i trochę kwiatków wpakowałam do tego Compo  . Jak się zorientowałam to zarówno w otwartym worku jak i drugim nie odpakowanym jeszcze aż się ruszało, wyrzuciłam oba od razu, ale co z tego, teraz Nomolt i tabliczki. Ciekawe czy tylko w Compo z LM czy w innych ziemiach od nich "mieszkają" te muszki.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Asia.
|
|
|
|