Filomena79
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #180 : Sierpień 14, 2009, 15:09:25 » |
|
Przyłączam się do prośby Lulu..  Fantastyczny kwiat!!!  Asiu - gratuluje TAKIEGO kwitnienia!
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam ciepło Barbara
|
|
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #182 : Sierpień 14, 2009, 20:17:41 » |
|
Bogusiu wielkie brawa dla Ciebie i kwiatuszka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #183 : Sierpień 15, 2009, 06:18:08 » |
|
I mnie się podoba.Wielkie graty,koleżanko  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #184 : Sierpień 15, 2009, 20:36:42 » |
|
Ja nie Asia ale pokażę moją.Już się pogubiłam z tymi imionami (sandersoni)  
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #185 : Sierpień 15, 2009, 22:06:17 » |
|
O jacie kręcolek  to chyba Jupiter  ! Czy on ma ciemne włoski na brzegach i w środku u góry ciemne promienie? I taka barwę? Super jest  Klasyczna sandersonii jest na stronie 4 u Ani Czarnoty.Jest taka jasno zieloniasta. Majoki,czy jeśli będę sterczeć wystarczająco długo pod Twoimi drzwiami ,dziabniesz mi kawałek na wymiankę jak przekwitnie?
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #186 : Sierpień 16, 2009, 18:38:40 » |
|
 Dzięki Asiu za imię. Możesz jak najbardziej i to bez "wystawania" pod drzwiami. Tylko musisz mnie przeszkolić z tym dziabnięciem bo jest jeden pęd i rozgałęzia się w miejscach odłamanych liści.Czy młode łodygi się ukorzenią? Jeśli tak to ciachnę,zamiast zawijać na pałąk.
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #187 : Sierpień 16, 2009, 20:43:04 » |
|
Tak, spokojnie ciachaj odrosta  Dobrze jakby chwilę przesechł przed posadzeniem, więc nie pakuj z mokrym podłożem do wysyłki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #188 : Sierpień 16, 2009, 21:12:26 » |
|
Dzięki Tellerko za pomoc,tak zrobię.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

mazowieckie strefa klimatyczna 6B
|
 |
« Odpowiedz #189 : Sierpień 17, 2009, 19:14:28 » |
|
O Matyldo! Im więcej pokazujecie fotek, tym coraz bardziej łaknę ich coraz więcej  Moja latarenka u sandersonii też jest coraz większa, uf, chyba nie odpadnie. Jak będzie już taka cacy to wrzucę, to mi cymric ją oznakujesz co ona za sandersonii jest, ok.? Bo Ty lepsza specjalistka w ceropegiach jesteś  A no właśnie, przypomniało mi się, Asiu, gdzie foteczki Twojej cudeńki? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #190 : Sierpień 17, 2009, 19:32:08 » |
|
Majoki ciachaj tak 20-30 cm z jak największą ilością kolanek .Napisz którą moją chcesz Lulu przekwitła  -czekam, aż rozwinie kolejne kwiaty  Kupiłam Lunę i Apolla  -zobaczymy czy dotrą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #191 : Sierpień 17, 2009, 19:33:44 » |
|
E, jak to przekwitła?  Przecież dopiero co się rozwijała  Jesteś szalona, mówił Ci to ktoś? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #192 : Sierpień 17, 2009, 19:36:53 » |
|
Kwiat trzymał się tylko 2 dni  Dobrze,że jest ich dużo-jakoś to przeżyję  Ma najmniej trwałe kwiaty ze wszystkich,które raczyły mi zakwitnąć. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #193 : Sierpień 17, 2009, 19:38:28 » |
|
2 dni? I wszystkim się tylko tyle trzymają? Prawdę mówiąc z woodii się non stop sypie, ale ona non stop jest obsypana i na nią nie zwracam już uwagi. Ale te dwa (słownie) dni, to mnie trochę załamały  A dasz się skusić na większą fotką, co by można było zobaczyć i roślinkę i pączusie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #194 : Sierpień 17, 2009, 19:44:29 » |
|
Sandersonii to trzymają się prawie tydzień.Tylko ta taki wyrodek  Oczywiście,że obfocę.Tylko akurat ta nie jest ładna. Kupiłam ją na all-stare liście ma dziwne i brzydkie  Pewnie były jakieś błędy w uprawie.  Mam jeszcze dwie małe z innego żródła i maja ładne ,karbowane listki. Cieńkie nie sukulentowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #195 : Sierpień 17, 2009, 19:46:21 » |
|
Pokażesz? Fotek nigdy nie za dużo. A masz ceropegię fusca?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #196 : Sierpień 17, 2009, 19:56:51 » |
|
Mam  od Licznerskich, sporą. Miałam też dichotomę z Włoch ,ale kipnęła  To mój jedyny ceropegiowy zgon. Ale chwała ona pojawia się u nas nawet na all. Chciałabym jeszcze dostać hians.To są trzy ceropegie Wysp Kanaryjskich.Mają podobno odwróconą wegetację-zaczynają rosnąć i chyba też kwitną zimą,po rozpoczęciu sezonu grzewczego  . Moja stoi ,nie rośnie. Jutro pokażę-dziś mój aparat nie da rady.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #197 : Sierpień 17, 2009, 20:01:59 » |
|
No to czekam na jutrzejsze fotki. Pytałam się o tą fusca ... bo wysiałam nasionka  Jednak stwierdzam z całą stanowczością, że źle na mnie wpływasz  Znaczy się Twój zapał ceropegiowy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #198 : Sierpień 18, 2009, 12:26:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #199 : Sierpień 18, 2009, 12:53:56 » |
|
A fusca Ci kwitła? Ładniutka. Jak sobie pomyślę, jak mi z nasionka coś wzejdzie i zanim urośnie, to ja chyba na emeryturę już przejdę  Tak, jak się przyglądam, to nie wiem, czy fusca mi się podoba  Nie chodzi o Twoją, tylko generalnie jako odmiana. Część 4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|