|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #180 : Sierpień 12, 2009, 19:49:50 » |
|
Cudne oba te drobiażdżki hojkowe  Jeśli chętne do kwitnienia jak "zwykła" lacunosa, to niedługo przyjdzie czekać na kwiatki 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #181 : Sierpień 20, 2009, 18:10:02 » |
|
Moja obovatka variegatka. 
|
|
|
|
|
|
" Ile razy mogę słuchać, mogę słuchać o tym, że ktoś obiecał 1000 rzeczy ale zrobił tylko 2; Z dniem każdym narasta we mnie przekonanie ,że to nie są dobre chęci tylko taaanie gaaadanie. Tanie gadanie, wartością słowa jest jego dotrzymanie .."
|
|
|
|
PEla
|
 |
« Odpowiedz #182 : Sierpień 20, 2009, 18:16:21 » |
|
Ale cacy, a do tego obovata. Mówisz, że to jest variegata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #183 : Sierpień 20, 2009, 18:39:16 » |
|
Mówisz, że to jest variegata. Nie będę się upierać ,ja tam się nie znam na hojach , tak miałam napisane na pasku to tak piszę  , w każdym razie jest bardzo obovata.
|
|
|
|
|
|
" Ile razy mogę słuchać, mogę słuchać o tym, że ktoś obiecał 1000 rzeczy ale zrobił tylko 2; Z dniem każdym narasta we mnie przekonanie ,że to nie są dobre chęci tylko taaanie gaaadanie. Tanie gadanie, wartością słowa jest jego dotrzymanie .."
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #184 : Sierpień 20, 2009, 20:02:59 » |
|
Ładna roślinka, Beatko. Hodujesz ją od malutkiej sadzonki czy masz ją od razu taką wybujałą? Ta drabinka lada moment będzie za mała  Obovaty mi się podobają, ale... trochę dużo miejsca zajmują 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #185 : Sierpień 20, 2009, 20:04:45 » |
|
Matko jaka jest śliczna 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #186 : Sierpień 20, 2009, 21:11:47 » |
|
Aga, od razu taka wybujała była. Drabinkę mam już dużą przygotowaną tylko czekam na lepszą doniczkę, bo będę sadziła razem dwie takie panienki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Basiek7
Nowicjusz
Mazowieckie
|
 |
« Odpowiedz #187 : Sierpień 21, 2009, 10:12:14 » |
|
O rany!! Ale masz piękne fiołki  jestem pod wrażeniem. Przepiękne!! Hojki też, a zdaje się, że pisałaś, że masz jeszcze storczyki... Ciekawe kiedy ja będę mogła się pochwalić takimi fiołkami. Na razie mam 5 sztuk, każdy w formie jednego liścia 
|
|
|
|
|
|
Zafiołkowana i zahojowana storczykomaniaczka  pozdrawiam, Basia
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #188 : Sierpień 21, 2009, 12:35:59 » |
|
Aga, od razu taka wybujała była. Drabinkę mam już dużą przygotowaną tylko czekam na lepszą doniczkę, bo będę sadziła razem dwie takie panienki. Tak myślałam  Pomysł dwie w jednej bardzo mi się podoba: zagęszczenie w doniczce (co lubię) oraz oszczędność miejsca (tego ciągle mało, prawda?). Też się przymierzam do takich przeprowadzek niektórych moich roślinek.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #189 : Sierpień 21, 2009, 12:50:17 » |
|
Śliczna obovatka  Ma podobne umaszczenie jak australis lisa - takie mazaje na liściu 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #190 : Sierpień 22, 2009, 17:55:37 » |
|
Jeszcze kilka moich zadomowionych i rosnących hojek. limoniaca  lobbi orange  parasitica variegata   bella Luis Bois 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #191 : Sierpień 22, 2009, 20:52:09 » |
|
Śliczne są!  Mam nadzieję, że moje za jakiś czas dorównają Twoim. 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #192 : Sierpień 23, 2009, 08:16:27 » |
|
Beatko, nie pokazuj takich śliczności, bo nigdy się nie wyleczę Pięknie rosną, wyjątkowo okazale prezentuje się limoniaca z tą swoją soczystą zielenią. W lobbii "kręcą" mnie kwiaty, bo liście ma takie trochę zbyt cienkie (wolę te upasione  ). Twoja jest jeszcze pomarańczowa  ... Mniam!
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
szulbe
|
 |
« Odpowiedz #193 : Sierpień 23, 2009, 09:08:33 » |
|
Beatko, mniamniuśne ślicznotki. A za Luis Bois to normalnie tęsknę organicznie.  Ale może już niedługo - dzięki mojemu hojowemu mentorowi.  A lobbi chociaż taka trochę niehojowa, bardzo ładnie się prezentuje. Chętnie popodziwiałabym jej pomarańczowe kawiatuchy, choćby i na zdjęciach.
|
|
|
|
|
|
"Prowincja to stan umysłu, a nie miejsce na mapie". - I całe szczęście!
|
|
|
eriopus
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #194 : Sierpień 23, 2009, 10:46:11 » |
|
Są fajniutkie. Ta H. lobbi to troszkę oleander mi przypomina 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #195 : Sierpień 23, 2009, 12:13:59 » |
|
Wiecie co? Tak, lobbi ma okropne te liście , jak kupowałam szczepkę to nawet się nie spodziewałam że są cienkie. Było to takie malutkie z dwoma listkami i myślałam ,że to te liście są jakieś niewydarzone. Jej pokrój też mi za bardzo nie odpowiada i stosunek wielkości kwiatków do liści (wolę te z kwiatami wielkości liści  ), ale tam szybko rośnie , na liściach pojawiają się efektowne białe plamy i jako, że już mam kolejnych kilka z cienkimi liśćmi przestało mi to przeszkadzać. Za to kwiatki będzie miała urokliwe. Na tym zdjęciu nie wygląda tak dobrze jak w rzeczywistości. Jakaś wychudzona wyszła. Agar ja nie wiedziałam,że się próbujesz wyleczyć  , jak chcesz to mogę odwyk zaproponować bardzo skuteczny .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arek
Aktywny

lato, plaża, słońce, zapomnienie... lalalala
|
 |
« Odpowiedz #196 : Sierpień 23, 2009, 12:22:04 » |
|
Ładnie rosną, tym bardziej mnie cieszy parasitica variegata - niedługo będzie można mi sadzonkę ukorzenić 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam arek ...la la la la la laaaaaa back to black.... 
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #197 : Sierpień 23, 2009, 12:34:43 » |
|
No właśnie dobrze , że przypomniałeś zaraz idę uciąć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arek
Aktywny

lato, plaża, słońce, zapomnienie... lalalala
|
 |
« Odpowiedz #198 : Sierpień 23, 2009, 12:38:38 » |
|
To się nie spieszy, niech może jeszcze podrośnie  Cieszę się, że rośnie, ma się dobrze i cieszy nie tylko mnie  Swoją oddałem wczoraj w bardzo dobre ręce za koszyk innych hoi 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam arek ...la la la la la laaaaaa back to black.... 
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #199 : Sierpień 23, 2009, 15:17:42 » |
|
Agar ja nie wiedziałam,że się próbujesz wyleczyć Wink , jak chcesz to mogę odwyk zaproponować bardzo skuteczny . Moja kuracja polega na tym, że próbuję się ograniczać. Siłą woli się powstrzymuję  przed zakupem wszystkich, które się pojawiają. Zrobiłam listę hojowych chciejstw i staram się jej trzymać. Z różnym skutkiem, niestety  Obecnie wzięło mnie na pachycladę, choć wcześniej jej nie pożądałam.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #200 : Sierpień 23, 2009, 15:34:48 » |
|
To się nie spieszy, niech może jeszcze podrośnie  Cieszę się, że rośnie, ma się dobrze i cieszy nie tylko mnie  Swoją oddałem wczoraj w bardzo dobre ręce za koszyk innych hoi  Arek , obejrzałam z zamiarem ucięcia ale musi jeszcze urosnąć ze 2 węzły. No chyba że urwę to co wyrosło i na przykład dostaniesz dół z korzeniami a górę będę ukorzeniać? Obecnie wzięło mnie na pachycladę, choć wcześniej jej nie pożądałam.
Nie tylko Ciebie wzięło  . Mnie jeszcze nie i obawiam się ,że nie weźmie , jak coś mi się nie podoba to raczej tak zostaje.....chyba?? .....hmmm .... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|