Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 23, 2012, 21:08:40
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PSHH / PSMH / lub inne.  (Przeczytany 1259 razy)
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a

« : Maj 01, 2009, 14:27:57 »

Dziewczyny, wpadła mi dziś do głowy myśl, żeby założyć Polskie Stowrzyszenie Miłośników Hoi / Polskie Stowarzyszenie Hodowców Hoi lub coś na kształt tego. Marzy mi się Swedish Hoya Society. Takie Polish Hoya Society Very Happy Co o tym sądzicie? Jest nas tyle, a mogłoby być jeszcze więcej... Very Happy

Tylko teraz kwestia, czy ktoś się orientuje jak to trzeba zarejestrować, na jakiej zasadzie to działa...

Przyznam, że troszkę się nakręciłam... Confused

"Ludzie bowiem
to anioły bez skrzydeł,
i to jest właśnie takie piękne,
urodzić się bez skrzydeł
i wyhodować je sobie..."

Jose Saramago
szondelka
Aktywny
**

« Odpowiedz #1 : Maj 01, 2009, 15:45:37 »

No to idźmy dalej .....odpowiednia ilość członków,opracowanie statutu,rejestracja w sądzie ,w ZUS-ie ,w urzędzie skarbowym ,nadanie regonu ,Nip-u itp.Potem juz tylko wpłaty składek członkowskich,zatrudnienie księgowej ,sprawozdania ,bilanse łącznie z zamieszczeniem ich na stronie internetowej i wiele ,wiele innych rzeczy .Kto za?  Very Happy

DZIECI POWINNY CHOROWAĆ TYLKO NA ZABAWKI
Pozdrawiam Bożena
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a

« Odpowiedz #2 : Maj 01, 2009, 15:57:36 »

Ale dlaczego od razu podchodzić do tego tak "na nie"? To jest oczywiste, że trzeba najpierw zająć się papierkową robotą, ale przecież możnaby to robić sukcesywnie, podzielić obowiązki... Jet nas tyle, że wydaje się to do zrobienia. No chyba, że się mylę...? Confused

"Ludzie bowiem
to anioły bez skrzydeł,
urodzić się bez skrzydeł
i wyhodować je sobie..."

Jose Saramago
PEla
Gaduła

« Odpowiedz #3 : Maj 01, 2009, 16:12:29 »

O matko! No i obłożyła dziewczynę lodem...  Szondelko... za dokładnie to wszystko napisałaś. Shocked

Florki Peli
uczę się, uczę          pozdrawiam
szondelka
Aktywny
**

« Odpowiedz #4 : Maj 01, 2009, 16:24:12 »

Podeszłam zdecydowanie na TAK .Niestety takie są realia dalszych marzeń o stowarzyszeniu.Wiem bo prowadzę 2 podobne stowarzyszenia.Stowarzyszenie również musi na samym początku określić swoja siedzibę ,nie ma stowarzyszeń w "powietrzu",oraz prezesa,członków zarządu,sekretarza,skarbnika /to wynika za statutu/ ,a co będzie jak miłośnicy hoi zapragną mieć okręgowe,regionalne,wojewódzkie oddziały?.Dla mnie najwspanialszym stowarzyszeniem miłośników hoi jest to forum.Należę do niego kiedy chcę ,kiedy mam wolny czas ,kiedy mi smutno ale również kiedy potrzebuję zaczerpnąć wiedzy .A po ilości postów można zauważyć ,że na razie więcej czerpię niż daję i to jest piękne.Takie jest moje zdanie ale nikomu nie zabraniam snuć marzeń. Very Happy
P.S w moim wieku pozostają tylko realia ,marzenia albo spełniły się albo nie ,a w związku z zawodem patrzę bardzo trzeźwo i realnie na świat .Ot taka prawda.

Pozdrawiam Bożena
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...

« Odpowiedz #5 : Maj 01, 2009, 16:27:23 »

Kubulinko, przecież cały dział Hoje to nikt inny jak Polskie Stowrzyszenie Miłośników Hoi  Razz . Myślę, że każdy z nas na forum szuka wytchnienia od pracy-CZYTAJ: wszelkiej papierkowej roboty Mad . W przypadku rejestracji, zgodnie z tym co napisała Szondelka, nasze hobby stałoby się obowiązkiem, a nie przyjemnością  Smile .

Małżeństwo to ucywilizowana forma niewolnictwa. A.Einstein

Moje hoje
Zaczarowany ogródek Mery
szulbe
Aktywny
**

« Odpowiedz #6 : Maj 01, 2009, 16:29:05 »

Święta racja, po co nam formalności? - które jak napisała Bożenka łatwe nie są i do przyjemności nie należą.

"Prowincja to stan umysłu, a nie miejsce na mapie".
- I całe szczęście!
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a

« Odpowiedz #7 : Maj 01, 2009, 16:30:40 »

A Stowarzyszenie chciałam po to, żeby zorganizować wystawy, spotkania, wydawać biuletyn jakiś ciekawy...
No ale skoro nie, to nie. Szkoda... Sad

"Ludzie bowiem
to anioły bez skrzydeł,
urodzić się bez skrzydeł
i wyhodować je sobie..."

Jose Saramago
szondelka
Aktywny
**

« Odpowiedz #8 : Maj 01, 2009, 16:51:34 »

Kubulinko, żeby pociągnąć już milej ten wątek ,to Ci /i wszystkim innym co przeczytają / wyjaśnię mój punkt widzenia.Dzisiaj jest święto ,wolne od pracy a ja siedzę w swoim stowarzyszeniu i pracuję bo zakończył sie miesiąc,więc czeka mnie dużo roboty.Właśnie moją chwilą wytchnienia były dzisiejsze odwiedziny Forum.Miło mi ,że dzisiaj ktoś do niego zajrzał,że mogę z kimś wymienić parę zdań ,że są nowe wiadomości.I to jest ta wolność ,która do niczego nie zobowiązuje .Serdecznie wszystkie Was pozdrawiam  Very Happy

Pozdrawiam Bożena
tellerka
Administrator

Mazowieckie, Strefa klimat. 6B

« Odpowiedz #9 : Maj 28, 2009, 15:10:52 »

A Stowarzyszenie chciałam po to, żeby zorganizować wystawy, spotkania, wydawać biuletyn jakiś ciekawy...

Ależ możesz robić to samo bez Stowarzyszenia... Smile

probeta
Moderator Globalny

« Odpowiedz #10 : Maj 28, 2009, 17:57:14 »

Oj to prawda, na początku było fajnie - jak tylko powstał osobny dział o hojach parę osób się włączyło i trochę wyszukało, przesiało i potłumaczyło informacje o uprawie gatunków ... I się skończyło Sad Mam nadzieję że się dołączysz,wyszukasz w necie, potłumaczysz choć parę brakujących gatunków i nie skwitujesz tego słowami

A wystawy? No cóż - większość z nas ma raczkujące kolekcje i większość jak widzę ma drzwi otwarte na gości  Very Happy wydaje mi się że takie odwiedziny i kontemplacja przy kawie czy herbacie jest przyjemniejsza Smile
A zamiast na wstęp, opłaty sal wystawowych i składki lepiej wydać na podróż do lubianej znajomej czy koleżanki Smile

Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: