Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 23, 2012, 15:09:42
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: « 1 2 3 4 5 6 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: kwiaty Polanki cz. 2  (Przeczytany 7986 razy)
_Ida_
Rezydent

Ekoterrorysta ;)

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 23, 2009, 11:34:24 »

Prorok Iduś do usług Very Happy Very Happy Very Happy
może wreszcie uda mi się przewidzieć coś dobrego Wink

pozdrawiam 
Ida

ficusy i nie tylko cz.1; cz.2; cz.3
Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 23, 2009, 11:56:11 »

O Prorokini, dziękować Ci, takich proroctw mi teraz trzeba Wink
a uda, uda, bo czemu miałoby się nie udać Very Happy? Wszak wszechświat z Tobą Laughing

Post dołączony: Kwiecień 23, 2009, 16:49:20
U mnie sezon na rzodkiewki (własnego wysiewu) rozpoczęty Very Happy

Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
agar
Gaduła

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 23, 2009, 18:15:44 »

Trochę inne kwiatki, ale czy nie prześliczne? Na dodatek i do patrzenia, i do jedzenia.
Lubię wiosnę za kwitnące sady i ogrody oraz za rzodkiewki! Smile

Pozdrawiam Agnieszka
Dinda
Aktywny
**

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 23, 2009, 18:44:52 »

Polanko już nie mogę się doczekać jak posadzisz roślinki.Ty to zawsze dobierasz śliczne doniczki.
Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #34 : Kwiecień 23, 2009, 20:32:42 »

Trochę inne kwiatki, ale czy nie prześliczne?
No wiem, wiem agar, że to trochę poza tematem, ale się nie mogłam powstrzymać Embarassed(i przesmaczne, takie kruchutkie Smile) Widzę, że mamy podobne upodobania wiosenne Smile Wink
Dziękuję Dindo Smile, będę musiała się wybrać po doniczki, bo ostatnio braki mam przeokropne. Najgorsze, że jadąc po doniczki dokupuję kwiatki Razz... I znów brakuje mi doniczek, i znów po nie jadę... Smile Wink

Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
kiczulka
Gaduła

« Odpowiedz #35 : Kwiecień 23, 2009, 20:38:52 »

Polaniu, czyżby hoje i u Ciebie "rosły w siłę" Laughing Laughing
Na rzodkieweczki ślinka leci - chyba muszę pojechać do Mamy - też ma własnego chowu Smile

Pozdrawiam,
Ania
kaska.k
Gaduła

« Odpowiedz #36 : Kwiecień 23, 2009, 21:09:36 »

Polu cieszę się ogromnie, że roślinki dotarły do Ciebie tak szybko i bez większych uszczerbków  Smile Teraz dogadaj się tylko z serpensikiem i będzie Ci rósł jak chwast  Very Happy Trzymam kciuki za wszystkie nowe zdobycze  Cool

_Ida_
Rezydent

Ekoterrorysta ;)

« Odpowiedz #37 : Kwiecień 24, 2009, 08:49:44 »

Polaniu, Ty Waryjacie Embarassed, dziękuję Ci bardzo za urodzinowy bukiecik ogródkowy Very Happy, będę go dziś sadzić Very Happy
Czy to w pączkach to niezapominajka???

pozdrawiam 
Ida

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #38 : Kwiecień 24, 2009, 10:13:28 »

Polaniu, czyżby hoje i u Ciebie "rosły w siłę" Laughing Laughing
Powoli i znojnie, ale chyba tak Kiczuś Smile Kusili, kusili, pokazywali i się stało. A szkoda, że nie mam bliżej jakiejś kusicielki Smile Wink

Polu cieszę się ogromnie, że roślinki dotarły do Ciebie tak szybko i bez większych uszczerbków  Smile Teraz dogadaj się tylko z serpensikiem i będzie Ci rósł jak chwast  Very Happy Trzymam kciuki za wszystkie nowe zdobycze  Cool
Ojej, Kasiu, trochę mnie przeraża to tylko się dogadać z serpensikiem, będę w każdym razie próbować. Może masz dla mnie jakieś wskazówki??? Byłabym dźwięczna, dzyń, dzyń Smile

Iduś, ja waryjat Shocked, ja stateczna dojrzała kobieta Smile A niezapominajki Very Happy, zgadzać się!

kaska.k
Gaduła

« Odpowiedz #39 : Kwiecień 24, 2009, 10:17:18 »

Polu według mnie to jedna z łatwiejszych "w obsłudze" hojek  Smile Ja swoją podlewam częściej niż inne i zraszam raz na 3-4 dni tylko w słoneczne dni  Smile Na dno doniczki wsypałam warstwę keramzytu i rośnie jak szalona (tylko żebym nie przechwaliła Razz ) I to cała filozofia Smile

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #40 : Kwiecień 24, 2009, 10:52:01 »

Filozofia jej obsługi faktycznie nie jest skomplikowana, nie to co Zen Smile A powiedz jeszcze na jakim parapecie ją trzymasz? Lubi ona słonko, czy raczej nie?

kaska.k
Gaduła

« Odpowiedz #41 : Kwiecień 24, 2009, 11:23:43 »

Moja chyba stoi zbyt blisko słonka bo wszystkie młode pędy są skierowane w stronę pokoju a nie okna. A żeby sprecyzować to stoi niedaleko południowego okna na drabince - w sumie jest zacieniona firanką, ale widocznie to zbyt mało  Smile Zimą nie lubi stać blisko grzejników bo usychają jej pędy  Smile

przemo7
Aktywny
**

« Odpowiedz #42 : Kwiecień 24, 2009, 11:36:44 »

Ładne te rzodkiewki, aż nabrałem ochoty Razz

_Ida_
Rezydent

Ekoterrorysta ;)

« Odpowiedz #43 : Kwiecień 24, 2009, 12:33:51 »

Kusili, kusili, pokazywali i się stało. A szkoda, że nie mam bliżej jakiejś kusicielki Smile Wink
Kochana masz bardzo blisko kusicielki Very Happy ilość kilometrów nie jest ważna, damy radę Very Happy Very Happy Very Happy

pozdrawiam 
Ida

stokrotka :)
Gaduła

Kujawsko-Pomorskie (strefa 6b)

« Odpowiedz #44 : Kwiecień 24, 2009, 17:15:05 »

Oj, Polanko..  Very Happy A bym sobie pochrupała takie rzodkiewki z ogródka  Very Happy

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #45 : Kwiecień 24, 2009, 18:09:14 »

Moja chyba stoi zbyt blisko słonka bo wszystkie młode pędy są skierowane w stronę pokoju a nie okna. A żeby sprecyzować to stoi niedaleko południowego okna na drabince - w sumie jest zacieniona firanką, ale widocznie to zbyt mało  Smile
U mnie Kasiu musi jej wystarczyć zachodni parapet, zobaczymy co ona na to.
..........................................................

Ładne te rzodkiewki Razz
A jakie pyszne Smile! Takie właśnie smaki Stokrotko to mi rekompensują mieszkanie na tym za....u. Lada dzień będzie jeszcze szpinak, mniam, mniam Rolling Eyes
.............................................................

Kochana masz bardzo blisko kusicielki Very Happy ilość kilometrów nie jest ważna, damy radę Very Happy Very Happy Very Happy
Masz rację, przeglądanie florum to jedno wielkie pokuszenie Cool A Twój wpływ na mnie nie zna granic Wink jakoś ficusów też mi przez Ciebie przybyło Smile Wink

kiczulka
Gaduła

« Odpowiedz #46 : Kwiecień 24, 2009, 18:14:10 »

Ja mam pewną wprawę w kuszeniu na hoje Cool Ida doświadczyła i nawet dziś zanabyła malutką tricolor Wink ale czy na Ciebie to zadziała Confused  Laughing Laughing

Pozdrawiam,
Ania
Krystal
Moderator Globalny

« Odpowiedz #47 : Kwiecień 24, 2009, 18:43:27 »

Ojacie, ojacie, jakie pyszny bukiecik!  Very Happy I jakie one szczupłe, zgrabne... Wink
(Że sobie tak pozwolę : moja dzisiejsza kolacja - to rzodkieFki  Mad (ale nie takie dobre, bo cudze, takie już lekko osowiałe), ogóras, pomidor, młoda pokrzywa, młody mniszek, melisa, szczawik zajęczy, jakieś tam jeszcze ziele - i mnóstwo szczypiorrrrrku - i to wszystko pocięte i utopione w litrze kefiru  Smile Mlask Wink No przepraszam, nie powstrzymałam się  Razz)

A zielone dziatki - jakie obfite! Smile, i jakie obiecujące... Wierzę, że szybko "pójdzie im w nogi" - teraz taka pora, że człowiek sam się zadziwia Smile

Polaniu, a tak w ogóle - to u Ciebie też można zapaść na zarazę Wink, a jakże!...  Smile Wprawdzie u mnie na moich peryferionach tak pięknych doniczek, jak Twoje - nie uświadczysz, ale na bezrybiu i mniej efektowne kuszą (przez Ciebie, przez Ciebie!  Mad) - i oto znów jakoś między tymi rzodkiewkami a płynem do naczyń przyszły do mnie w torbie trzy nowe...  Smile
Percia
Aktywny
**

« Odpowiedz #48 : Kwiecień 24, 2009, 19:26:49 »

Polanko, u ciebie jak zawsze pięknie zielono, aż chce się być u ciebie Very Happy
Mania
Aktywny
**

Zamojszczyzna - strefa 6a

« Odpowiedz #49 : Kwiecień 24, 2009, 19:35:38 »

Chyba będę musiała sobie lupę sprawić, aby nic mi nie umknęło.  Smile Dziewczyny (Ida, Polanka) ja i tak noszę "bryle".  Sad Litości - muszę powiększać rozmiar czcionki.  Smile  Smile  Smile

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #50 : Kwiecień 24, 2009, 20:49:05 »

Ja mam pewną wprawę w kuszeniu na hoje Cool Ida doświadczyła i nawet dziś zanabyła malutką tricolor Wink ale czy na Ciebie to zadziała Confused  Laughing Laughing
Kiczuś, ja to jestem szczęściara, przyciągam tych, co to chcę by się u mnie pojawili Very Happy No żesz właśnie mi o Ciebie Kusicielko chodziło, jak mi Ida powiedziała o 10 hojach zanabytych pod wpływem w przeciągu miesiąca, to mnie zatkało Very Happy Z taką efektywnością to robisz, że ho ho. Powinnaś to sobie wpisać w "cefałkę" Laughing To musi na mnie zadziałać Wink, poza tym jestem podatna i elastyczna Smile

Perciu, miód na moje serce lejesz Smile Ja u Ciebie też bywam i podziwiam piękne kwiaty i okolicę Very Happy

Krysiu, nie mogę Very Happy Ty też zielsko wtryniasz Very Happy, ja to ze spaceru wracam z wypchanymi siatami jakbym królika miała (a nie mam) Smile. Młoda pokrzywka - mniam mniam Rolling Eyes Tylko ja to wszystko topię w oliwie Smile i pieprz cytrynowy do tego. Aż mnie chętka naszła na niedźwiedzi czosnek, czas by w góry wyruszyć, u mnie takich dobrodziejstw nie uświadczysz.
Kryś, chyba nie od dziś wiadomo i widać, że ja to "hodofca Wink doniczkuf" jestem, a kwiaty, no cóż, kwiaty to miła oboczność, której staram się nie szkodzić Rolling Eyes Mówisz, że to za moją sprawą doniczki kupiłaś Confused Very Happy No to mam nadzieję je wkrótce zobaczyć Mr. Green Very Happy
Maniu, no wybacz nam obu, człowiek jak nie zna ograniczeń, to się nie miarkuje Embarassed. A tak nam powiedziałaś i ja już od dziś tylko wielką, dobrze widoczną czcionką pisać będę Very Happy Smile.

kiczulka
Gaduła

« Odpowiedz #51 : Kwiecień 24, 2009, 21:14:05 »

Szkoda, że Cię z nami dziś na targach ogrodniczych nie było Razz Śliczne malutkie tricolorki stały sobie Cool

Myślisz, że na dzieciach autystycznych takie zdolności robią wrażenie Mad Smile

Pozdrawiam,
Ania
Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #52 : Kwiecień 24, 2009, 21:26:22 »

Oj, nie pisz tak Kiczuś, bo mnie melancholia zabije Sad I mówisz "śliczne", i jeszcze "malutkie"? Bo widzisz, ja to śliczne i malutkie jak są w jednym, to bardzo lubić Sad
W każdym razie jesteś super efektywną Kusicielką Smile Very Happy

kiczulka
Gaduła

« Odpowiedz #53 : Kwiecień 24, 2009, 21:33:47 »

No tak, malutkie i śliczne zwykle jest też słodkie Smile Polaniu, nic straconego - targi odbywają się dwa razy do roku, a pociągi do Krakowa jeżdżą stale Wink

Pozdrawiam,
Ania
przemo7
Aktywny
**

« Odpowiedz #54 : Kwiecień 24, 2009, 21:48:30 »

A ja się jutro wybieram Very Happy

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #55 : Kwiecień 24, 2009, 21:53:35 »

Oj, trza by skorzystać z dobrodziejstw kolei żelaznych Wink póki jeszcze ciągną Smile. Ewentualnie wybiorę się na wycieczkę kołową, w Hydroponice też jakieś są tak? Very Happy Ja to z chęcią bym sobie zaszła do Gadów-Gadów, no i obwarzanka zjadła, a nie precla - podróbę Smile
O kurczę Przemo, co będziesz kupował?

przemo7
Aktywny
**

« Odpowiedz #56 : Kwiecień 24, 2009, 21:58:52 »

Mam nadzieję, że nic Razz ale z reguły na tym się kończy. Oby nie można było płacić kartą Razz PS. Sphagnum jadę odebrać i storczyki pooglądać generalnie.

kiczulka
Gaduła

« Odpowiedz #57 : Kwiecień 24, 2009, 22:02:24 »

Są  Very Happy choć to pozostałości po dostawie z poprzedniego roku Smile Widziałam dziś przez okno carnosę variegatę i carnosę crinkle 8. Na inne pozostaje czekać na dostawę letnią Very Happy

Obwarzanki najlepsze są z sezamem Cool

Pozdrawiam,
Ania
Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #58 : Kwiecień 24, 2009, 22:07:42 »

Są  Very Happy choć to pozostałości po dostawie z poprzedniego roku Smile Widziałam dziś przez okno carnosę variegatę i carnosę crinkle 8. Na inne pozostaje czekać na dostawę letnią Very Happy

Obwarzanki najlepsze są z sezamem Cool
A czy ja mówić, że nie Very Happy Uwielbiam sezam!
E, jak tak to nie jadę teraz Smile do lata, do lata  Wink...

Sphagnum jadę odebrać i storczyki pooglądać generalnie.
Tysz dobrze Very Happy

kiczulka
Gaduła

« Odpowiedz #59 : Kwiecień 24, 2009, 22:18:22 »

Lato niedługo Wink Na Twoim miejscu już rezerwowałabym bilet Very Happy

Spaghnum i ja odebrałam Razz

Pozdrawiam,
Ania
Strony: « 1 2 3 4 5 6 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: