dziwaczek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #870 : Maj 15, 2009, 13:41:48 » |
|
Tyle tylko, że użytkownicy podają pseudonim i nic więcej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wwwiola
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #871 : Maj 15, 2009, 13:44:03 » |
|
Ja jestem przeciwna również wklejaniu zdjęć dzieci 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #872 : Maj 15, 2009, 13:47:16 » |
|
ale po zwierzętach,ogródkach i innych szczegółach ... czy w Twojej miejscowości mieszkają sami uczciwi? Na NK też nie było adresów...
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
herbal3
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #873 : Maj 15, 2009, 13:49:06 » |
|
Niektórzy specjalnie pokazują na zdjęciach to co w domu najcenniejsze, żeby się pochwalić przed znajomymi, rodziną, znam kilka takich przypadków np: na "NK"  A co do pokazywania dzieci to mam mieszane uczucia. Kiedyś wykasowałam wszystkie zdjęcia z moim synkiem z "NK", po tym jak naczytałam się o pedofilii i itp, ale teraz mi przeszło i wkleiłam zdjęcie synka. Może znów je kiedyś usunę jak coś wyczytam 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 15:10:35 wysłane przez makosz11 »
|
|
Agnieszka
|
|
|
arek
Aktywny

lato, plaża, słońce, zapomnienie... lalalala
|
 |
« Odpowiedz #874 : Maj 15, 2009, 13:50:27 » |
|
A tak na wszelki wypadek zanim (tfu, tfu, odpukać) coś... : wklejajcie wyłącznie zdjęcia roślinek, nie pokazujcie wnętrz domów, mebli, sprzętów całemu światu. Po otwarciu NK policja ostrzegała o nasileniu kradzieży  . Dziwaczek, wyłudzanie może ale fałszerstwa dokumentów (podobnie jak pieniędzy) nie umorzy. Też o tym myślałam. Robiąc zdjęcia pokazujemy za dużo.A do forum mają dostęp wszyscy. Sama tu zaglądałam kilka tygodni zanim się zarejestrowałam.Ale nawet zarejestrowany użytkownik może nam "wyciąć" jakiś numer. Gosia ma rację,zastanówmy się zanim wkleimy zdjęcie,żeby przypadkiem na ścianie za kwiatkiem nie wisiał Matejko czy Wyspiański. Po co kusić licho. psychoza? czy ironia? polecam postanowienie, nigdy więcej nie będę wpłacała/wpłacał na prywatne kąta konta darowizn, nie po to państwo i "życie" wymyśliło fundacje............ do końca lutego pracowałem w fundacji, wiem coś na ten temat - nie pracowałem w programowym - jestem zbyt realista, ale znam takie sprawy i nadal będę przeciwnikiem w tych sprawach "samowolki"
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 14:56:44 wysłane przez Krystal »
|
|
pozdrawiam arek ...la la la la la laaaaaa back to black.... 
|
|
|
dziwaczek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #875 : Maj 15, 2009, 13:53:36 » |
|
Przestańmy wklejać cokolwiek i kogokolwiek, nawet roślin, a nuż napadnie na nas jakiś sfiksowany hobbysta na punkcie np. wyjątkowego okazu hoi? Nie doprowadzajmy wszystkiego do absurdu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #876 : Maj 15, 2009, 13:57:25 » |
|
Po kilku dniach nieobecności na forum dopisuję się do tego wątku. Gdzieś to z siebie wyrzucić muszę. Byłam jedną z pierwszych idiotek, która wysłała jej pieniądze. Szczęśliwie mąż mnie powstrzymał przed dopisaniem jeszcze jednego zera (i jeszcze zapewnił mnie, że za dni kilka usłyszę, że to wtopa)! Sama chciałam wpłacić, sama wpłaciłam. Jestem pełna radości, że tu na forum jest tyle dobrych, łagodnych i współodczuwających osób. Dzięki naszej postawie na pewno uratowalibyśmy życie człowieka... nie tylko pieniędzmi, ale wiarą, wsparciem! Jesteśmy cudowni! Sprekelio, jeśliś jest pojedynczą osobą - pomóż sobie i zgłoś się na leczenie. Masz dostęp do sieci, więc bez problemu znajdziesz odpowiednią placówkę. Możesz też pisać do mnie na priva lub maila, chętnie pomogę znaleźć Ci specjalistę w Twoim rejonie. To, co zrobiłaś, wyzwoliło ogromną energię. Złe emocje, ale energię przeogromną, i wiedz, że takie rzeczy nie giną, a materializują się w różny sposób. Nie zabiłaś, ani nawet nie podważyłaś we mnie wiary w człowieka! Warto pomagać i nadal będę to robić, ale mądrze. Dając wędkę, a nie rybę. I jeszcze jedno, jeśli faktycznie masz Nataniela, dziecię boże, to się lecz!!! Nie krzywdź dziecka, to bezbronna istota. Krzywdzone dzieci potem też krzywdzą i tak w kółko, i przez to świat nie może być miejscem przyjaznym. Aha, za oddanie pieniędzy nie umiem podziękować (uważam je za nieistniejące i skażone). Ale dziękuję za nauczkę, bardzo, i znów wiem ile się trzeba napracować nad sobą  . Pasują mi tu słowa Poety: "Uczę się Ciebie człowieku, powoli się uczę powoli, od tego uczenia trudnego raduje się serce i boli..." 
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
dziwaczek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #877 : Maj 15, 2009, 13:59:14 » |
|
Naiwnych nie sieją, sami się rodzą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
axlowa
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #878 : Maj 15, 2009, 14:26:18 » |
|
Po kilku dniach nieobecności na forum dopisuję się do tego wątku. Gdzieś to z siebie wyrzucić muszę. Byłam jedną z pierwszych idiotek, która wysłała jej pieniądze. Szczęśliwie mąż mnie powstrzymał przed dopisaniem jeszcze jednego zera (i jeszcze zapewnił mnie, że za dni kilka usłyszę, że to wtopa)! Sama chciałam wpłacić, sama wpłaciłam. Jestem pełna radości, że tu na forum jest tyle dobrych, łagodnych i współodczuwających osób. Dzięki naszej postawie na pewno uratowalibyśmy życie człowieka... nie tylko pieniędzmi, ale wiarą, wsparciem! Jesteśmy cudowni! Sprekelio, jeśliś jest pojedynczą osobą - pomóż sobie i zgłoś się na leczenie. Masz dostęp do sieci, więc bez problemu znajdziesz odpowiednią placówkę. Możesz też pisać do mnie na priva lub maila, chętnie pomogę znaleźć Ci specjalistę w Twoim rejonie. To, co zrobiłaś, wyzwoliło ogromną energię. Złe emocje, ale energię przeogromną, i wiedz, że takie rzeczy nie giną, a materializują się w różny sposób. Nie zabiłaś, ani nawet nie podważyłaś we mnie wiary w człowieka! Warto pomagać i nadal będę to robić, ale mądrze. Dając wędkę, a nie rybę. I jeszcze jedno, jeśli faktycznie masz Nataniela, dziecię boże, to się lecz!!! Nie krzywdź dziecka, to bezbronna istota. Krzywdzone dzieci potem też krzywdzą i tak w kółko, i przez to świat nie może być miejscem przyjaznym. Aha, za oddanie pieniędzy nie umiem podziękować (uważam je za nieistniejące i skażone). Ale dziękuję za nauczkę, bardzo, i znów wiem ile się trzeba napracować nad sobą  . Pasują mi tu słowa Poety: "Uczę się Ciebie człowieku, powoli się uczę powoli, od tego uczenia trudnego raduje się serce i boli..."  Pięknie to ujęłaś 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zocha
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #879 : Maj 15, 2009, 14:37:20 » |
|
Zgadzam się z herba. Sama znam takich co specjalnie robią zdjęcia tak by było coś widać, że niby przypadkiem. Ale chyba każdy robi to na swoją odpowiedzialność. Ja jak robiłam zdjęcie mojego fiołka by wam pokazać to pousuwałam ramki z szafki zdjęcia rodziny lub przestawiłam kwiatki pod ścianę, po co pokazywać pół pokoju kanapę kawałek telewizora czy wnętrze mieszkania... widziałam już tu kilka takich zdjęć...
|
|
|
|
|
|
m&m
|
|
|
czarodziejka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #880 : Maj 15, 2009, 14:41:35 » |
|
Ja robię dokładnie tak samo Zresztą kurcze, widać od razu zdolności fotografa, jak ktoś robi kwiatka to niech zrobi kwiatka a nie pól pokoju  Ehh ten tytuł trochę się nie adekwatny zrobił  tu wcale nie było spokojnie... 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 14:59:08 wysłane przez Krystal »
|
|
|
|
|
malavi
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #881 : Maj 15, 2009, 15:03:03 » |
|
Ja jestem przeciwna również wklejaniu zdjęć dzieci  Wiolu, to jest również moja żelazna zasada 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #882 : Maj 15, 2009, 15:05:11 » |
|
Naiwnych nie sieją, sami się rodzą.
A z tym podsumowaniem akurat (może i dlatego, że to parafraza innego powiedzenia, bardziej pejoratywnego) jakoś mi nie po drodze. Mimo wszystko uważam, że naiwność - a brak dostatecznej ostrożności przy szczerym zrywie serca - to są dwie różne sprawy. I wolę o tym wszystkim myśleć przez pryzmat tego, czegośmy tu razem dokonali, w takim tempie i z pięknymi intencjami - niż o drugiej stronie tego medalu. Mimo wszystko. I - och!... jak to dobrze!... - nie mam żadnego Kossaka. I nie mam też symptomów paranoi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #883 : Maj 15, 2009, 15:16:44 » |
|
Ehh ten tytuł trochę się nie adekwatny zrobił  tu wcale nie było spokojnie...  Właśnie, wyłącznie z powodu tytułu tak późno tu zajrzałam. Z "babskiej" ciekawości, jak ona to robi,że ma spokój?  . Działka zawsze była dla mnie polem walki z robactwem, gryzoniami, chorobami, siłami natury, złodziejami, podpalaczami. Arku, ani psychoza ani ironia tylko złe doświadczenia i ostrożność PO tych złych doświadczeniach  .
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #884 : Maj 15, 2009, 15:45:24 » |
|
Chyba macie racje czas zamknąć wątek  - mam nadzieję że mimo wszystko stać Was będzie na takie porywy serca - jak nie dla jednostek to poprzez fundacje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|