sprekelia
Aktywny

Dziękuję za przyjaźń i odruch miłości :)
|
 |
« : Kwiecień 02, 2009, 16:45:58 » |
|
 No to zacznę od przedstawienia się Nazywam się Monika mam 28lat prawie  , mój synek to Nataniel i niedługo skończy 7 lat, a mąż piekarz- Grzesiu Jesteśmy ze śląska, mamy naszą dzialeczkę od roku. Dostalismy ją jako bardzo zaniedbany kawałek ziemi ale z całych sił chcieliśmy przywrócić naszą oazę do życia  )) Mam nadzieję że spodoba się wam nasza praca i otrzymam od was też pomoc w raize gdybym jej potrzebowała  ) Pozdrawiam i zapraszam 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 19:09:14 wysłane przez sprekelia »
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 02, 2009, 16:54:25 » |
|
Witaj Moniko 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 02, 2009, 16:56:01 » |
|
witaj ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
awarta
Aktywny

prawie Bielsko-Biała :) strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 02, 2009, 18:26:30 » |
|
Witajcie! Skąd jesteście, jeśli wolno zapytać? Ja też ze śląskiego. Moniko, wklejaj zdjęcia jak najszybciej bo ciekawi jesteśmy tej Oazy Spokoju.  Na forum jest dużo dobrych duszyczek, które chętnie pomogą i doradzą. Ja też zaczynam swoją przygodę z ogródkiem i już się przekonałam, że pełno tu życzliwych ludzi. Powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 02, 2009, 20:33:35 » |
|
Witam serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
soleil2205
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 03, 2009, 08:16:53 » |
|
Witaj Moniko! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a-moroso
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 03, 2009, 12:50:22 » |
|
Witam Cię cieplutko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 03, 2009, 16:59:16 » |
|
Witaj i życzę samych słonecznych dni na Waszej działeczce. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
sprekelia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 17, 2009, 12:50:51 » |
|
Przepraszaaaam że tak zniknęłam ale byłam w szpitalu ... a teraz już jestem  )) No to zaczynamy od naszego synka który właśnie zaraził nas miłością do działkowania - to on zawsze u dziadka i babci na działce pracował więc postanowiliśmy miec swoją  )))   a oto nasze pierwsze kwiaty w tym roku .. czy dobrze wstawione sa fotki ? W razie czego czekam na poprawki  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 17, 2009, 12:59:17 » |
|
fajnie ze już jesteś..no to masz pomocnika..  a fotki elegancko wstawiłaś...czekamy na zdjęcia Waszej oazy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sprekelia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 17, 2009, 13:38:52 » |
|
No to do dzieła powstawiam kilka  ) Może jeszcze zeszłorocznych pare ooo  ))) hihihihi 1. moje lilie  2. lilie  3. rabatka z liliami - zeszłoroczna też ..w tym roku jesli nornica nie zje mi wszystkich cebul  4. Cudna sprekelia mojego syna  )  a teraz coś z tego roku  5. tak wyglądają nasze rabatki a raczej wyglądały bo dziś daliśmy na aljki kamyczki tylko nie porobiłam fotek niestety ..  6. ogródek mojego synka   7. tullipanki i narcyzy kwiiiitnąąąco  ) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
awarta
Aktywny

prawie Bielsko-Biała :) strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 17, 2009, 13:43:18 » |
|
No proszę jak się kolorowo od razu zrobiło i zapewne pachnąco.  Rabatka syna zdecydownie najładniejsza 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sprekelia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 17, 2009, 14:02:17 » |
|
8. narcyz Bridal Crown - pięknie pachnący  9. Małe piękno prosto spod ziemi   10. Piękne stokrotki  11. kwitnącooooo  12. błękitne szczęście  13. nasz skalniak  14.  15. Bridal - piękne są   16. podoba mmi się w tym kolorze   17. Tulipan  18.rodzą się niezapominajki  19. tulipan  20. tulipan  nie za dużo tych fotek?? 21.   22. narcyz  23. narcyz  no to jak za dużo fotek ?? czy może być?  pozdrawiam i zapraszam do oglądania i komentowania  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 17, 2009, 15:02:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haw5
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 17, 2009, 18:05:40 » |
|
Bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia. Masz bardzo dużo cebulowych,bardzo je lubię. Sprekelia z zeszłego roku rewelacyjna.  Synek ma talent,powinnaś go bardzo motywować. 
|
|
|
|
|
|
Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa/Arystoteles/
Krystyna
|
|
|
sprekelia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 17, 2009, 18:57:05 » |
|
OOj dziękiiiiii Skalniak to pomysł no i dzieło mojego starszego (czyli męża) a kwiateczki to prawie wszystkie mi synek wybiera dobiera kupuje i kombinuje ;pp Post dołączony: Kwiecień 17, 2009, 18:57:40
Ursbak daj no link do twoich ogrodów ok?  )) Post dołączony: Kwiecień 17, 2009, 20:29:19
 a tu jeszcze na dobranoc całus od mojego amaryliska  )
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 20:29:19 wysłane przez sprekelia »
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 17, 2009, 21:02:49 » |
|
Sprekelko  - cebulowe przepiękne, też je kocham  Ale chciałam też gorąco pochwalić Twoje zdjęcia - żółta lilia i ostatni, 23. narcyz - są po prostu fantastyczne!  Synek z zapałem ogrodnika - wspaniały, zazdroszczę i pozdrawiam Go zaocznie!  No i...  nie byłabym sobą, gdybym nie zapytała o to cudo z czarnym noskiem na Twoim ramieniu w awatarku - napiszesz nam coś o nim?... Też Ci pomaga w ogrodzie?  Czy tylko tym niesamowitym spojrzeniem wspiera w pracach?... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haw5
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 17, 2009, 21:09:03 » |
|
Tak Charisma daje piękne całusy. 
|
|
|
|
|
|
Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa/Arystoteles/
Krystyna
|
|
|
salatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 18, 2009, 07:11:03 » |
|
Pięknie tu u Ciebie Cudne kwiatuszki  Zazdroszczę działeczki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 18, 2009, 21:42:45 » |
|
Wszystko pięknie wygląda. Całuski dla pomocnika a Tobie życzę zdrówka.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
sprekelia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 19, 2009, 19:18:27 » |
|
1. Nati przy pracy  2. pomysł męża  przy skalniaku  3. moje kamyczkowe alejki (wymyslone w tamtym sezonie już)  4. śliczna  5. tulipan  6. tu także tulipan   7. skalniak  inag1 - dzięki Ci i za zdrówko także  ) salatka - wielkie dzięki  ) Krystal - interesuję się fotografią to dlatego - bardzo jestem wdzięczna że podobają się fotki  Nie wszystkie robię super starannie ale zdarza się  )) haw5- dzięki za odwiedzinki DZIĘKUJĘ WAM W IMIENIU MOIM JAK I MOJEGO SYNKA I MĘŻA ZA ODWIEDZINY  )))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 19, 2009, 19:25:55 » |
|
Bardzo ładnie u Ciebie  pomocnik pierwsza klasa  Bardzo spodobały mi się Twoje tulipany 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
sprekelia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 19, 2009, 19:27:37 » |
|
niestety nie wszystkie wyrosły gdyż mi nornice je pojadły .. znalazłam ostatnio ich spiżarnie .. masakra normalnie .. metr od moich rabatek normalnie w dziurze pogryzione cebulki chyba z dwadziescia .. miałam niebieskie i czarne tulipany , takie biało różowe ze strzępkami  i nie ma  ( niestety..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 19, 2009, 19:30:22 » |
|
Oj jaka szkoda  trzeba się cieszyć z tych co się uratowały. Ja dopiero pierwszy rok mam tulipany, są piękne i jesienią też posadzę. Jakie masz gatunki tulipanów?
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 19, 2009, 19:41:02 » |
|
Sprekelia napatrzec sie nie mogę...bardzo fajne rabatki z kwiatuszkami cebulowymi....Pomocnik widać zdolny...tylko po kim to odziedziczył?  ...a to na tym klombie przy tym skalniaku w koło to co tam rośnie? Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia...a mamy dopiero wiosnę...jej początki...  p.s ujęcie hiacynta miodzio - jakbys dawała powąchać  Pozdawienia całej Trójce Pracusiów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sprekelia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 19, 2009, 19:58:31 » |
|
Wiesz że nawet nie wiem co tam rośnie bo u ogrodnika nie było podpisane  ) no niestety ale się okaże a w koło skalniaka na tych kamieniach też są donice wkopane i posiałam tam różniste kwiatuszki i też posadziłam do dwuch acidanterę moją ukochaaaaną mam nadzieję że będzie ok bo w tamtym roku i mieczyki i acidantera nie wyrosła za bardzo bo jakiegos grzyba dostała i mrówki ją pojadły ..... buuu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 19, 2009, 20:05:07 » |
|
Gdzies kiedyś wyczytałam żeby cebule i bulwy sadzić do ziemi w donicach po to by szkodnik nie zaszkodził..przynajmniej z daliami tak robi się...ale Oby te nornice poszły sobie WON....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sprekelia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 19, 2009, 21:14:24 » |
|
No tak w donicach .. ale i to można obejść .. poza tym z taką ilością cebul jeszcze w donicach to bym się paprała nie wiem jak długo .... ale będę musiała tak zrobić jesienią - mąż porobi napewno .. Mam różne te tulipanki bo i liliowe i papuzie ale z nich większość niestety zniknęła .... i zwykłe ale różne kolorki .. i wielokwiatowe jeszcze nie zakwitły .. no i miały być te malutkie karłowate i iryskitakie też karłowate a niestety ich niema ... no żal mi tak strasznie ale cóż trudno .. dobrze że wogóle coś jest i strasznie wypatruję jak mi lilie wschodza niestety chyba większości też nie będzie .. ale wtedy normalnie znajdę tego potwora i go własnoręcznie na futro przerobię i niech mi nie gada nikt że biedne stworzonko i wogóle ... bo kurde żeby tak się zachowywać!! Paskuda normalna!!! i już .... no nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 19, 2009, 21:20:43 » |
|
z tych futerek zrób sobie puszek na kapciuszki:) POZDRAWIAM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sprekelia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 19, 2009, 21:22:50 » |
|
heheheh  )
|
|
|
|
|
|
|