malgosiadg
Nowicjusz
|
 |
« : Marzec 25, 2009, 12:39:42 » |
|
Mam na imię Małgosia i mieszkam w Dąbrowie Górniczej. Zawsze lubiłam swoje domowe roślinki, ze szczególną słabością do fiołków afrykańskich. Od kilku dni czytam tu o nich z zapartym tchem i już wiem... że nic nie wiem  Jestem pod wrażeniem, jakiego fiołka można mieć na ich punkcie  Mam zamiar pilnie się uczyć 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam fiołkowo
|
|
|
JOANNA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 25, 2009, 12:41:47 » |
|
Witaj Gosiu 
|
|
|
|
|
|
Życzę miłego dnia - Asia
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 25, 2009, 12:46:39 » |
|
Gosiu witaj 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
malgosiadg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 25, 2009, 12:49:30 » |
|
O, jak miło zostać powitanym  Serdecznie witam Asię i Anetę 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam fiołkowo
|
|
|
JOANNA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 25, 2009, 12:52:50 » |
|
Gosiu, widzę, że niedaleko siebie mieszkamy 
|
|
|
|
|
|
Życzę miłego dnia - Asia
|
|
|
malgosiadg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 25, 2009, 13:00:04 » |
|
Tak Asiu, też to zauważyłam  Chociaż przyznam się bez bicia, że byłam u Ciebie tylko przejazdem w drodze do Poznania. Ale pewnie kiedyś wreszcie się wybiorę, bo czytałam, że to jedno z najstarszych miast w naszym regionie 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam fiołkowo
|
|
|
awarta
Aktywny

prawie Bielsko-Biała :) strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 25, 2009, 13:03:17 » |
|
Witam następną zafiołowaną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malgosiadg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 25, 2009, 13:08:10 » |
|
oj tak, odkąd znalazłam to forum stanowczo mi się "pogorszyło"  Witaj Awarto 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam fiołkowo
|
|
|
|
sap3
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 25, 2009, 14:05:56 » |
|
Witam cieplutko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a-moroso
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 25, 2009, 14:40:45 » |
|
Witaj 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 25, 2009, 16:33:10 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 25, 2009, 19:41:46 » |
|
Witaj Gosiu serdecznie.  i dziel się z nami swoimi zielonościami. ps.zaintrygował mnie Twój "nagłówek"
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
soleil2205
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 25, 2009, 20:08:02 » |
|
Witaj Małgosiu! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 25, 2009, 20:50:54 » |
|
Witaj Małgosiu 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
Aga2
Aktywny

Agnieszka kujawsko-pomorskie
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 26, 2009, 07:51:15 » |
|
Witam serdecznie Małgosiu 
|
|
|
|
|
|
"Gdyby pszczoły zniknęły z powierzchni planety, ludziom pozostałoby cztery lata życia . Bez pszczół nie ma zapylania, a więc też roślin, zwierząt i ludzi" A Einstein.
|
|
|
malgosiadg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 26, 2009, 12:19:33 » |
|
Dziękuję wszystkim miłym Paniom za serdeczne powitanie. Złożyłam rewizyty w Waszych ogrodach i doniczkowych hodowlach. Ehh, gdzie mi tam do nich. Ale chociaż oczy nacieszyłam  Ja niestety jestem chł... tzn. baba bez roli  Mam tylko kilka parapetów na wysokości pierwszego piętra, gdzie wokół panoszą się wieżowce zasłaniając moim kwiatkom większość słońca. A i powietrze nasze zagłębiowskie do najzdrowszych nie należy - to nie to co Mazury, Beskidy (moje ukochane  ) czy Kujawy. PS. Majoki, co w moim nagłówku może intrygować...? 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam fiołkowo
|
|
|
iwona55
Gaduła

łódzkie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 26, 2009, 12:27:35 » |
|
Witaj Małgosiu między nami forumowiczami. Za kilka tygodni i twoje parapety się zapelnią a może i przepełnią.A to z przyczyny naszego Forum.Więc do pracy...wpadaj w nasze wątki .Na pewno można się tu wiele dowiedzieć i nauczyć.A z niejednego wątka jak poprosisz coś do Ciebie na pewno dojedzie w paczuszce . Pozdrawiam Iwona
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 26, 2009, 12:41:19 » |
|
Witaj, Małgosiu!  Spędzaj tu z nami dużo czasu  , rozmawiaj z nami, pokaż swój 'przychówek'  - i po prostu z nami bądź! A pozdrawiam po sąsiedzku prawie  - z Beskidów właśnie, takiego jednego Małym zwanego dokładnie  , a Zagłębie znam dobrze z racji pochodzenia stamtąd mojego K. (i wiem, jaka jest różnica między Śląskiem a Zagłębiem  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malgosiadg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 26, 2009, 12:49:32 » |
|
Witaj Iwonko  Oj wpadłam w Twój fiołkowy wątek, wpadłam, aż mi się oczach mieni. Szczególnie oślepiły mnie te różowe pełne miniaturki, które zaliczyłaś do kundelków, a one wyglądają tak... arystokratycznie  Pewnie, że mam cichutką nadzieję, na jakieś listki w przyszłości, ale na razie jeszcze się wstydzę poprosić  Poza tym najpierw muszę odchuchać moje mizeroty i nauczyć się o nie dbać. Post dołączony: Marzec 26, 2009, 13:05:57
Witaj Krystal  Miło mi Cię poznać. Doceniam, że znasz różnicę między Śląskiem a Zagłębiem - to się raczej rzadko zdarza  Mnie też Beskid Mały nie jest obcy. Powiem Ci w tajemnicy, że na punkcie gór mam jeszcze większego fiołka niż na punkcie fiołków  . Ale żeby nie narazić się moderatorom, napiszę na temat: w schronisku PTTK na Magórce Wilkowickiej każdej wiosny kwitną dziesiątki amarylisów w doniczkach - imponujący widok!
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam fiołkowo
|
|
|
axlowa
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 26, 2009, 21:23:50 » |
|
Witam fiołkomaniaczkę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 26, 2009, 22:00:56 » |
|
PS. Majoki, co w moim nagłówku może intrygować...?  Mnie tak  bo, nieśmiałych Forumowiczów jest malutko,oj malutko 
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 26, 2009, 22:03:56 » |
|
Witaj Krystal  Miło mi Cię poznać. Doceniam, że znasz różnicę między Śląskiem a Zagłębiem - to się raczej rzadko zdarza  Mnie też Beskid Mały nie jest obcy. Powiem Ci w tajemnicy, że na punkcie gór mam jeszcze większego fiołka niż na punkcie fiołków  . Ale żeby nie narazić się moderatorom, napiszę na temat: w schronisku PTTK na Magórce Wilkowickiej każdej wiosny kwitną dziesiątki amarylisów w doniczkach - imponujący widok! No, to jednego fiołka mamy zdecydowanie wspólnego - górki!  I góry, oczywiście. A w swoim wątku możesz pisać o wszystkich swoich miłościach  - choć na tych zielonych pewnie najbardziej zawiesimy oko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zocha
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 27, 2009, 15:49:37 » |
|
Witaj Małgosiu bardzo serdecznie,  ja dziś rano pobiegłam do sklepu i kupiłam za 2 euro  takiego ślicznego z biało- fioletowymi kwiatkami, chyba też zapadam pomału na tą chorobę 
|
|
|
|
|
|
m&m
|
|
|
malgosiadg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 27, 2009, 16:06:53 » |
|
Witaj zocha. Miło mi Cię poznać  Ja też wczoraj znalazłam w kwiaciarni taką śliczną chimerę biało-fioletową i zażyczyłam ją sobie od mojego M na zaległe imieniny  Pyszni sie teraz na moim biurku  A kosztowała 15! - na szczęście złotych a nie euro
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam fiołkowo
|
|
|
salatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 27, 2009, 19:40:23 » |
|
Witaj Małgosiu ja też zagłębiaczka  i też fiołkowo zakręcona
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malgosiadg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 27, 2009, 23:32:34 » |
|
Witaj Moniko! Strasznie się cieszę, że nie jestem tu jedyną zagłębianką i mam takie miłe fiołkowo zakręcone sąsiadki  . Wczoraj kupiłam mojego fiołka właśnie w Sosnowcu - w takiej kwiaciarni pod Patelnią, znasz? Dzisiaj dokupiłam sobie dwie doniczki, też w fiołki - śliczne 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam fiołkowo
|
|
|
|
|
aiszo
Rezydent

Dolny Śląsk - 7a
|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 28, 2009, 17:55:10 » |
|
Witam serdecznie  . Sama urodziłam się w Dąbrowie Górniczej (ale przez przypadek  ). Też znam różnicę pomiędzy Zagłębiem, a Górnym Śląskiem  . A tak w ogóle to kocham Wrocław. To jest moja miłość  .
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
mulatka
Aktywny