goska28
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #180 : Kwiecień 24, 2009, 11:07:10 » |
|
bardzo ładnie Ci kwitną mi po zimie tylko 2 zostały reszta padła strasznie mi ich żal no ale co zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #181 : Kwiecień 24, 2009, 11:07:47 » |
|
A, na południowym, bo ja to niestety mam je na północnym, może to kwestia tego słonka  ? Kurczaczek, a one ponoć ostrego słońca nie lubią... Bądź mądry i pisz wiersze!
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #182 : Kwiecień 24, 2009, 11:10:24 » |
|
Polanko ja mam tylko okna na południe i na zachód....ale te zachodnie ma za mały parapet...więc zadomowiły się na południowym....moze to kwestia przyzwyczajenia....  do wszystkiego ponoc można się przyzwyczaić...jak widac po moich skretnikach...do ostrego słonka też 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #183 : Kwiecień 24, 2009, 11:18:21 » |
|
moze to kwestia przyzwyczajenia....  do wszystkiego ponoc można się przyzwyczaić...jak widac po moich skretnikach...do ostrego słonka też  Święte słowa Ulu  Ja mam ogromne parapety od północy, i 1 maciupki zachodni, ale ten obstawiają kakty, sukulenty no i hoje od niedawna  Więc skrętniki pozostaną tam gdzie są. A można je wynieść na pole??
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
|
kaska.k
|
 |
« Odpowiedz #184 : Kwiecień 24, 2009, 11:29:39 » |
|
Ula uważaj z tym słonkiem. Ja również dysponuję południowym oknem i zauważyłam, że jak skrętniki postoją dłużej na takim bezpośrednim słońcu to listki robią im się strasznie wiotkie. Nie wiem dlaczego u Ciebie tak wybujały  A można je wynieść na pole??
Polu tak też można, ale jak będzie cieplej. Nigdy sama tak nie robiłam i nie wiem jak zachowują się roślinki po przeprowadzce do domu na jesień, ale w tym roku z braku miejsca zrobię chyba ten eksperyment 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #185 : Kwiecień 24, 2009, 11:32:00 » |
|
Ula jestem w szoku ale pięknie Ci rosną  , pokochały Cię bez dwóch zdań 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #186 : Kwiecień 24, 2009, 11:37:12 » |
|
Dziękuję za pochwały...  sama na początku bałam się że je uśmiercę...ale jak widać nie taki diabeł straszny...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaska.k
|
 |
« Odpowiedz #187 : Kwiecień 24, 2009, 14:21:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
treissi
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #188 : Kwiecień 24, 2009, 15:30:07 » |
|
Następne śliczne kwiatuszki  Skąd Wy je dobieracie ... u mnie nie ma 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #189 : Kwiecień 24, 2009, 15:33:08 » |
|
Kasiu warto było czekać na zdjęcia!  Treissi u Nas też są w jednej kwiaciarni w mieście.  Nie wiem skąd jesteś, może u Ciebie są tylko ich jeszcze nie znalazłaś... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona55
Gaduła

łódzkie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #190 : Kwiecień 24, 2009, 15:34:02 » |
|
To chyba odmiana którą latem można trzymać w ogrodzie w miejscu lekko osłoniętym od ostrego słońca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #191 : Kwiecień 24, 2009, 19:23:24 » |
|
Moje teraz też zaczynają kwitnąc to jeszcze nie cała moja kolekcja:)Ten jasny fioletowy z żółtym środkiem na pierwszym zdjęciu zawdzięczam Violceh Dziękuje jeszcze raz Violu że wysłałaś mi tą sadzonkę dzięki temu mogę się cieszyć jego urodą:-D to mój ulubiony zdjęcie nie oddaje jego piękna.  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #193 : Kwiecień 24, 2009, 19:52:21 » |
|
kaska.k ten pastelowy róż to poezja.Gdybyś kiedyś chciała podesłać listek-mam parę odmian np Charm,Silvia,białego kundelka itd.Polecam się 
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #194 : Kwiecień 24, 2009, 19:58:28 » |
|
Śliczne Małgosiu. Na drugim zdjęciu w środku bardzo ładny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #195 : Kwiecień 24, 2009, 20:02:00 » |
|
Malgosiu ależ pięknie Ci kwitnie  , cieszę się, że tak dobrze się u Ciebie czuje  . Reszta skrętniczków równie piękna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #196 : Kwiecień 24, 2009, 20:05:17 » |
|
Ten na drugim zdjęciu w środku to Pepit ma duże kwiaty tak fajnie nakrapiane niestety na zdjęciu tego tak nie widać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #197 : Kwiecień 25, 2009, 07:15:51 » |
|
Małgosiu, Kasiu bardzo ładne skrętniczki....chyba polecę i sobie fundnę takiego jak Kasieńki....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|