|
wyrak
|
 |
« : Marzec 11, 2009, 19:01:44 » |
|
Jednak nie wszędzie w marketach jest ta sama oferta. Byłam ostatnio w LM i Castoramie (w Łodzi) i nie było Cambrii ani Zygopetalum. Zobaczcie jaka fajna oferta w Lidlu. Falki akurat drogie, ale oleandry i różyczki w fajnej cenie: http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20090313.index
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 11, 2009, 19:13:41 » |
|
U mnie w Lidlu gloksynie były juz przecenione dziś na 9,99zł 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
bura4
Aktywny

Podkarpacie, strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2009, 19:45:10 » |
|
Jutro lecę do Lidla po oleandry na mój nowy taras 
|
|
|
|
|
|
M@rtulin@ pozdrawia 
|
|
|
iwona55
Gaduła

łódzkie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 11, 2009, 19:47:15 » |
|
Gdyby były kolory inne niż róż pojedynczy i pełny i biały pojedynczy,to proszę weż też dla mnie .Pieniązki wyślę Ci od razu jak dasz znać. Pozdrawiam Iwona
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bura4
Aktywny

Podkarpacie, strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 11, 2009, 19:47:58 » |
|
Ok, zobaczę jakie będą i w razie co wezmę 
|
|
|
|
|
|
M@rtulin@ pozdrawia 
|
|
|
iwona55
Gaduła

łódzkie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 11, 2009, 19:53:58 » |
|
Dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danka.pl
Aktywny

strefa 6b,śląskie
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 12, 2009, 11:03:38 » |
|
Jednak nie wszędzie w marketach jest ta sama oferta. Byłam ostatnio w LM i Castoramie (w Łodzi) i nie było Cambrii ani Zygopetalum. Zobaczcie jaka fajna oferta w Lidlu. Falki akurat drogie, ale oleandry i różyczki w fajnej cenie: http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20090313.indexA ja myślała ze to masówka u mnie kupiłam w casto zygopetuluma po normalnej cenie był 18 ,99 a ja z przeceny wydebiłam za 10zł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 12, 2009, 11:14:19 » |
|
W Liroy Merlin Sosnowiec piękne vandy Phalenopsisy sabotki przecenione cymbidia mini i duże ( niektóre jeszcze kwitnące)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danka.pl
Aktywny

strefa 6b,śląskie
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 12, 2009, 12:19:19 » |
|
W Liroy Merlin Sosnowiec piękne vandy Phalenopsisy sabotki przecenione cymbidia mini i duże ( niektóre jeszcze kwitnące) O matko szkoda że mnie tam nie ma!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 12, 2009, 12:24:06 » |
|
O matko szkoda że mnie tam nie ma!!! [/quote] Danusiu chyba nie masz aż tak daleko?? A wycieczki krajoznawcze bardzo pouczające a przy okazji wiesz...  przyjemne z pożytecznym
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 12, 2009, 12:46:29 » |
|
W Liroy Merlin Sosnowiec piękne vandy Phalenopsisy sabotki przecenione cymbidia mini i duże ( niektóre jeszcze kwitnące) O matko szkoda że mnie tam nie ma!!! Jak dobrze, że mam za daleko 
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
Meryl
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 12, 2009, 12:55:53 » |
|
Te wszystkie ulotkowe oferty to jest wielka propaganda reklamowa,papier wszystko przyjmuje więc drukują co im się podoba bez żadnych zobowiązań wobec kienta.Konkretnie chodzi mi o ofertę Lidla, czego tam nie było: oleandry, lantany, róże itd. Człowiek się naogląda, snuje sobie marzenia,że już to kupił, biega do tego Lidla i wielkie rozczarowanie.O oleandrach nikt nic nie wie, róże pozostałości suche w 3 gat. bez korzeni i tak można analizować niemal każdą pozycję z oferty Lidla w Lomży, gdzie ścieżkę wydreptała Meryl. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agnieszka Gie
Aktywny

Podlasie - strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 12, 2009, 13:01:26 » |
|
To samo w Carrefour w Białymstoku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danka.pl
Aktywny

strefa 6b,śląskie
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 12, 2009, 13:04:45 » |
|
trzeba mieć trochę szczęścia żeby na coś fajnego i nie drogiego kupić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona55
Gaduła

łódzkie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 12, 2009, 13:07:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 12, 2009, 13:08:14 » |
|
trzeba mieć trochę szczęścia żeby na coś fajnego i nie drogiego kupić.
własne dlatego mamy ten wątek 
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
danka.pl
Aktywny

strefa 6b,śląskie
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 12, 2009, 13:11:16 » |
|
O jej 99zł za roślinę szok i wiesz gdzie są Błonie odemnie? mieszka na śląsku ,ale kwiat piękny.Pracowałam kiedyś w Holandii w sklepie z kwiatami wiesz co ja sie ta na oglądała i co oni robią z tymi kwiatami,ja to się nimi zajmowała jakby były moje .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona55
Gaduła

łódzkie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 12, 2009, 13:48:58 » |
|
Na szczęście 99zl to juz z przesyłką i odległość nie gra roli.A jezeli chodzi o Holandię to moja siotra cioteczna mieszka tam już ponad 20 lat i tez pracuje przy kwiatlach,tyle ze storczykach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andżelika
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 12, 2009, 16:13:08 » |
|
dzisiaj byłam w arkadii i jest w Leroyu nowa dostawa storczyków. Zakupiłam dwa falki po niecałe 30 zł, są tez po 25 zł. Spotkałam Panią, która ma ponoć 15 storczyków w domu, więc jesli jest uzytkowniczką tego forum, to ją serdecznie pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bura4
Aktywny

Podkarpacie, strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 12, 2009, 18:46:37 » |
|
W Lidlu rzeczywiście ani śladu oleandrów, lantan, cudów, były pięciorniki, krzewuszki, hibiskusy, róże na pniu... Szkoda, że brak olków...
|
|
|
|
|
|
M@rtulin@ pozdrawia 
|
|
|
iwona55
Gaduła

łódzkie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 12, 2009, 18:51:46 » |
|
A jakie hibiskusy bo biegam za nimi gdzie się da.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bura4
Aktywny

Podkarpacie, strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 12, 2009, 19:12:32 » |
|
A jakie hibiskusy bo biegam za nimi gdzie się da.
Matko, nie hibiskusy tylko ketmie... U nas się je hibiskusami nazywa...
|
|
|
|
|
|
M@rtulin@ pozdrawia 
|
|
|
ewka
Aktywny

strefa 6a, lubelskie
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 12, 2009, 19:38:03 » |
|
Natomiast w Zamościu w Lidlu storczyki falki po 19.90, ponoć różne kolory, ale tego nie twierdzę na pewno, bo to donos męża.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dukra13
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 12, 2009, 20:41:51 » |
|
Ja dzisiaj kupiłam sobie w LDL phalenopsisa za 19,90 w ślicznej oslonce. Storczyk jak storczyk zwykły woskowany w ciapki jednopędowy w ostatnim stadium kwitnienia, raczej nie kupiłabym go , gdyby nie ta osłonka. To była przecena z 8 marca. A w jakich cudnych oslonkach siedziały przekwitnięte syningie, tylko,że akurat te kwiatki zapomnieli chyba przecenić. Oleandrów nie było. Było dużo róż piennych, już prawie była taka miniaturka w moim koszyku, ale zrezygnowałam na konto ślicznych kaloszy  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danka.pl
Aktywny

strefa 6b,śląskie
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 12, 2009, 23:21:54 » |
|
Dzisiaj byłam w casto dużo nowych kwiatów nie wiedziałam co wybrać i ...kupiłam hipka za 9,91 Minerwa,były tez Red Lion,i jeszcze jakiś ale już zapomniałam,śliczne jakieś niespotykane odmiany storczyków w ciemne listki z białymi nerwami i piękne białe kwiaty na długiej łodyżce za 7 ,99 ,kwiat kwitnący jak hoja tylko duże liście i od spodu włoski?duży to był kwiat cena około 35zł i masa innych roślin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 13, 2009, 12:10:32 » |
|
Kochane/i , wielka prośba : wpisujcie oprócz nazw sklepów także nazwę miasta. Strasznie dużo czasu traci się otwierając profile każdej osoby, zamieszczającej tak bezcenną  wiadomość.  . Asortyment w różnych miastach jest niestety inny, choć zapowiedzi ogólnopolskie 
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 13, 2009, 14:16:24 » |
|
Kochane/i , wielka prośba : wpisujcie oprócz nazw sklepów także nazwę miasta. Strasznie dużo czasu traci się otwierając profile każdej osoby, zamieszczającej tak bezcenną  wiadomość.  . Asortyment w różnych miastach jest niestety inny, choć zapowiedzi ogólnopolskie  Gosiu, ale to chyba o to chodzi, że np. ja piszę że w Brico jest "coś" i ty "lecisz"  do swojego Brico i sprawdzasz czy też jest "coś". Bo co komu po informacji że w jakimś tam Kępnie "coś" właśnie rzucili. Z tego co wiem nie ma na tym forum nikogo więcej z mojego miasta, a nikt nie pojedzie 150km żeby zaoszczędzić 5zł , bo podróż go przedroży  Owszem, sprawdzi się to w przypadku dużych miast 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #27 : Marzec 14, 2009, 09:30:55 » |
|
wczoraj pojechałam do białostockiego LM by towarzyszyć i doradzić zakup wiertartki mojemu narzeczonemu...ale jakos nie mogłam obejśc stoiska z kwiatami...nic szczególnego nie było.....poza tym że dostawa falków była aż 3 wózki.....różne kolorki.....różne listki.....po 19.90...ale ja nie zarażona jeszcze tym wirusem obeszłam je....podziwiajać jedynie na półkach:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andżelika
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 16, 2009, 09:00:49 » |
|
Warszawa - Leroy przy Modlińskiej - jak ktoś będzie w tygodniu, przewiduję przeceny falków. Byłam w sobotę, zostały mizerne resztki ( dziwne, bo w arkadii była swieża dostawa), kilka sztuk stała juz na stole do przeceny, ale "jeszcze kierowniczka nie zdecydowała co do ceny".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oslo
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #29 : Marzec 16, 2009, 14:38:24 » |
|
Jak sądzicie, kiedy w Tesco rzucą krzewy balkonowe, np. oleandry, tibuchinie itp.?
|
|
|
|
|
|
Moje chciejstwa: Aspidistra 'Asahi' 'Okame' 'Milky Way', sinningia, chirita... i żółta kliwia 
|
|
|
|