|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #30 : Kwiecień 07, 2009, 17:37:04 » |
|
Jakubie - nooo, to nam pokazałeś!  Tak czułam, że jeszcze coś tam w zanadrzu masz...  Bluszczyk - śliczniasty, jaki zgrabny, pięknie 'upięty' - i faktycznie widać mu masę nowych listków!  To niesamowicie cieszy, nie?...  Grubosz-junior faktycznie estetyczny, i też zgrabny; epi młodziutkie i wielce obiecujące, skrzydłokwiat pięknie zreanimowany, same plusy, same plusy!  Jakością zdjęć się nie przejmuj  - widzieć widzimy, a o szczegóły najwyżej będziemy się dopytywać I widzę, że Ty też doświadczasz przymusu oglądania swoich podopiecznych 15 razy dziennie - witaj w rodzinie!  A koniczynka warta podglądania jak najbardziej - przeciekawa roślinka. Nie wiem, skąd - ale coś mi mówi, że kwiatek będzie biały albo różowy...  Dostanę nagrodę, jak zgadnę?  Aha. A na koniec jedna uwaga. Z podrożeniem palcem  Czy czytujesz pisma o tematyce fachowej (jak na zdjęciu skrzydłokwiatu  ) dla relaksu, czy też może posiadasz jeszcze jednego podopiecznego, którym nam się do tej pory jeszcze nie pochwaliłeś?...  Jeśli druga opcja - to tutaj następuje owo grożenie palcem  - i postulat zapoznania nas ze sobą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
:)
|
 |
« Odpowiedz #31 : Kwiecień 07, 2009, 18:41:28 » |
|
Hehehe, posiadam podopiecznego i to nie jednego...  Co do koniczynki, jeśli to ta odmiana, która mi się wydaję, to kwiaty będą żółte. Myślę, że już niedługo rozkwitnie, a za nim już kolejne łodyżki z kwiatkami. Racja, cieszy mnie bluszczyk, każda roślina, która mi rośnie napawa dumą. :] A zwłaszcza, gdy się kupuje takie maleńkie, zabiedzone "koniczynki", a one ledwie po tyg. kwiatostany wypuszczają.  Dziękuję bardzo za miłe słowa. A zdjęcia i tak będę chciał w końcu zrobić lepsze - ot, dla własnej satysfakcji... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #32 : Kwiecień 07, 2009, 19:00:01 » |
|
No proszę - i to niejednego!  Wiesz, mamy taki wątek o koteczkach i innych zwierzątkach domowych...  Możesz przy okazji na swoich potrenować ostrość zdjęć  A że ciekawość mnie skręca, przyznaję się bez bicia - pozwól, że zapytam - skąd Twoja roślinna pasja? Od kogoś z domowników, czy jeszcze inaczej?... Od czego się zaczęło?  I powtórzę się - nie przestajesz mnie (pozytywnie, oczywiście) zadziwiać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #33 : Kwiecień 07, 2009, 19:31:02 » |
|
Dziękuję...  Nie wiem skąd ta pasja, ja się z tym urodziłem. ;D No naprawdę, nie umiem tego inaczej wytłumaczyć.  Zawsze byłem taki "naturalny", hehehe. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Viola
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #34 : Kwiecień 09, 2009, 08:23:05 » |
|
I niech Ci ta Twoja "naturalność" zostanie na zawsze a nawet o jeden dzień dłużej...Jakubie, cały czas nas zadziwiasz...zwłaszcza, gdy męska część rodziny narzeka na zapełniające się roślinami parapety i półki. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #35 : Kwiecień 10, 2009, 10:04:30 » |
|
Cały czas czekam na rozkwit, ale jednak trochę to trwa.  Z całą pewnością widzę coraz to nowe kwiatostany i jak jak ta marność tak rośnie, to duma rozpiera!  Udało mi się nawet całkiem znośne zdjęcia zrobić.     Można sobie porównać ze zdjęciami z poprzedniej strony. :]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dinda
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #36 : Kwiecień 11, 2009, 20:31:20 » |
|
No to koniczynka dała czadu.A tak się martwiłeś.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #37 : Kwiecień 11, 2009, 20:34:45 » |
|
Nooo, dała czadu!  Urzekająca ta koniczynka, ma świetny, niezwykły pokrój - a jak jeszcze zakwitnie....  Życzę sobie, żeby u mnie wszystkie 'marności' tak się brały do życia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #38 : Kwiecień 12, 2009, 12:26:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dinda
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #39 : Kwiecień 12, 2009, 12:44:39 » |
|
Fajnie to razem wygląda.Szkoda tylko,że jakość zdjęć słaba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #40 : Kwiecień 12, 2009, 13:00:01 » |
|
Ja tam wszystko widzę  No proszę - jakie gąszcze zieloności!  Naprawdę wielkie już gąszcze. I bardzo zadbane  I podoba mi się ta chłodno-zielono-biała kompozycja biurkowa, kolorystycznie (jeszcze jakby w przeciwwadze do tamtych ciepło-słonecznych zdjęć) i kompozycyjnie właśnie - rośliny świetnie ustawione. No - masz tego trochę... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiesiek30
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #41 : Kwiecień 12, 2009, 18:28:00 » |
|
Bardzo słoneczne mieszkanie, aż musisz oslaniac rosliny przed sloncem,Podoba mi sie.Rosliny tez bardzo mi sie podobają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #42 : Kwiecień 14, 2009, 16:44:25 » |
|
Sprawa wygląda tak, że dzisiaj do połowy kwiat rozkwitł, a jak wróciłem po południu do domu i chciałem zrobić zdjęcie to się już złożył. Mam nadzieję, że to na noc, a nie, że przekwitnie, bo nawet w pełnej krasie go nie widziałem... :/ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiesiek30
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #43 : Kwiecień 14, 2009, 17:58:50 » |
|
Bardzo ładna i ciekawa roslina. Co to takiego? Bo nie widze albo nie doczytałem nazwy. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #44 : Kwiecień 14, 2009, 18:24:27 » |
|
Wieśku, chyba wszyscy tutaj się zastanawiamy, cóż to takiego!  Czyli jednak zakwitła na żółto, Jakub?...  No to nic nie wygrałam  Ale za to widoczek iście wielkanocny!  Idę szukać z ciekawości miana tego Twojego dziwaczka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #45 : Kwiecień 14, 2009, 19:15:49 » |
|
Oxalis carnosa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dinda
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #46 : Kwiecień 15, 2009, 20:07:53 » |
|
Nazwa kompletnie mi nieznajoma,ale rośnie jak na drożdżach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #47 : Kwiecień 15, 2009, 21:52:33 » |
|
A i rozkwitł. Na noc się zamyka, a w dzień rozkwita [rym]. A poważnie to nie mam kiedy zdjęcia zrobić, bo jak ze szkoły wracam to już się zwija. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #48 : Kwiecień 18, 2009, 18:28:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dinda
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #49 : Kwiecień 22, 2009, 21:10:20 » |
|
Kwitnący kaktus...niema co się dziwić, że Cie urzekł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #50 : Kwiecień 23, 2009, 17:23:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #51 : Kwiecień 23, 2009, 18:14:31 » |
|
Pomądruję się trochę  - U opuncji są człony. Mała opuncja ma sztuczne kwiatki. Trzeba powyciągać, bo przeszkadzają roślinie. Oxalis super!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #52 : Kwiecień 23, 2009, 18:28:39 » |
|
Wiedziałem, że to muszą być sztuczne, dzięki  Masakra... ale wstyyyd 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #53 : Kwiecień 23, 2009, 18:48:47 » |
|
Nie przesadzaj z tym wstydem. Wiele osób się na to łapie, bo to suszone kwiatki. Ja po prostu długo już interesuję się kaktusami i po prostu wiem jak który rodzaj kwitnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mania
Aktywny

Zamojszczyzna - strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #54 : Kwiecień 23, 2009, 18:51:10 » |
|
Nie przesadzaj z tym wstydem. No właśnie. Aby Ci było raźniej ja też się na to nabrałam. Ale kolekcję roślinek masz bardzo zadbana i piękną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dinda
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #55 : Kwiecień 23, 2009, 18:56:39 » |
|
Ja też się nabrałam.Ogrodnicy wiedzą co robić by sprzedać swój towar,ale czy przy tym nie uszkadzają roślin?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #56 : Kwiecień 23, 2009, 18:58:55 » |
|
Dziękuję, ale to było nierealne, bo kaktusy tak długo nie kwitną, więc niemal byłem pewny, że coś tu nie gra. Dziękuję, hehe.
A to, że opuncja nagle zaczęła przyrastać w ten jeden członek to normalne? Tak dziwnie, hmm... A nowy to chyba na pewno nie jest...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dinda
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #57 : Kwiecień 23, 2009, 19:01:01 » |
|
Ja też się nabrałam.Życzę Ci byś doczekał się prawdziwego kwitnienia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub_
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #58 : Kwiecień 24, 2009, 16:26:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #59 : Kwiecień 24, 2009, 16:31:19 » |
|
A ja Ci powiem, że nie jestem pewna co to za gatunek. Coś jak monacantha ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|