kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« : Luty 18, 2009, 20:00:02 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 21:47:02 wysłane przez tellerka »
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2009, 22:27:57 » |
|
Witaj Jadziu. No pięknie ci poszło z założeniem wątku...podpisikiem, no i wstawianiem zdjęć. Ale do rzeczy. Piękne zdjęcia pokazujesz...śnieżną zimę, a następnie ogródeczek. Widzę zapowiada się bardzo ładnie u ciebie w ogródku. Lilie...moje ulubione kwiaty.Widzę że innych kwiatków też masz sporo. Pokazuj swoją działeczkę...masz ją bardzo ładną. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
awarta
Aktywny

prawie Bielsko-Biała :) strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 19, 2009, 11:19:13 » |
|
Ogródek super, a jego mieszkańcy - rewelacja. Są tubylcami czy napływowi? Fajnie tak w środku zimy pospacerować po pięknym ogródku w słoneczny dzień. Ehhhh, kiedy ta okropna zima sobie pójdzie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mania
Aktywny

Zamojszczyzna - strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 19, 2009, 13:27:06 » |
|
Jakie piękne lilie i nenufary.  Otoczenie oczka wodnego śliczne.  Czy po lewej stronie na czwartym zdjęciu to wierzba mandżurska. To, co kwitnie na skalniaczku na fioletowo - to jakiś rozchodnik (obok rojnika) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JOANNA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 19, 2009, 13:32:41 » |
|
Piękna działeczka i zimowa i letnia 
|
|
|
|
|
|
Życzę miłego dnia - Asia
|
|
|
|
Aga1
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 19, 2009, 13:50:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 19, 2009, 20:36:30 » |
|
Zeniu,dziękuję za ciepłe słowa.Z założeniem wątku nie było łatwo,ale jakoś dałam radę.Ze zdjęciami pomogła Nowira i moi synowie,o podpisie wyczytałam na Forum.W ogóle dużo się tu nauczyłam. Jak pisałam w wątku poznawczym,mój ogród powstał praktycznie od zera.Pniaki po topolach zamieniłam w skalniaczki takie jak na ostatnim zdjęciu.Jest też oczko wodne i drugie w budowie.Od dwóch lat tworzy się wrzosowisko.     Awarto-zwierzątka są na stałe,podobnie jak traszki i zaskrońce.Jesienią od sąsiada przyszedł żółw,ciekawe czy przeżyje zimę. Maniu,tak to wierzba mandżurska,a fioletowe to rozchodnik.Zapomniałam nazwy,ale jak chcesz to sprawdzę. Joanno i Ago1 dziękuję za odwiedzinki. Na koniec jeszcze żarnowce. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 19, 2009, 20:50:42 » |
|
Bardzo ładnie zagospodarowany ogród  . Czy to ogród przydomowy czy działka? Teren wydaje się duży.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga2
Aktywny

Agnieszka kujawsko-pomorskie
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 20, 2009, 08:12:48 » |
|
Kurczaczku odwiedziłam Twój ogródek  Kępa Lilii odebrała mi mowę ile cebul wsadziłaś i jak długo u Ciebie rośnie, przykrywasz na zimę  Jaszczurka super  u mnie tylko maleństwa widziałam na 5-6 cm nie wiem czego 
|
|
|
|
|
|
"Gdyby pszczoły zniknęły z powierzchni planety, ludziom pozostałoby cztery lata życia . Bez pszczół nie ma zapylania, a więc też roślin, zwierząt i ludzi" A Einstein.
|
|
|
soleil2205
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 20, 2009, 08:50:40 » |
|
Ale cudnie! W takim ogrodzie mogłabym siedzieć godzinami  więc będę często zaglądać do Ciebie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 20, 2009, 11:31:36 » |
|
Kurczaczku, masz bajkowy ogród .Będę Twoim częstym gościem,bo bardzo ciekawe zakątki masz w swoim ogrodzie.Jest co odgapiać. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
haw5
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 23, 2009, 19:45:51 » |
|
kurczaczku piękne wejście smoka. Kępa lilii-o takiej marzę!  Właśnie ,ciekawa jestem ile możesz mieć tam cebul?
|
|
|
|
|
|
Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa/Arystoteles/
Krystyna
|
|
|
kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 25, 2009, 20:40:25 » |
|
Mój ogród ma ok. 10 arów.Jest to ogródek przydomowy,zagospodarowany dopiero w niewielkiej części.Ale ciągle się rozkręcam. Zeniu-to jest hebe. A lilii jest 5 sztuk.Rosną trzeci rok.Miała być każda inna,a wyszły 4 różowe i 1 biała.Na zimę rzuciłam na nie trochę liści. Jeszcze trochę lata.  aster alpejski  inkerwilla  floksy a w tle dzielżan Bardzo lubię floksy,mam ich kilka odmian.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 18:39:52 wysłane przez kurczaczek »
|
|
|
|
|
Naradka
Aktywny

Opolskie - strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 27, 2009, 08:38:55 » |
|
Powolutku zagospodarujesz. Masz za to możliwość większych założeń. To znaczy większe rośliny sadzone w grupach nie przytłaczaja swym rozmiarem, pięknie się eksponując stanowią doskonałe np. ocienienie od słońca w godzinach jego największej operacji dla roślin lubiących np. stanowiska półcieniste. Masz zatem większe możliwości stworzenia wyrazistego ogrodu w połączeniu z ogrodem kolekcjonerskim co na małej przestrzeni prawie zawsze się nie udaje. Powdzenia. Jak masz wizję swego ogrodu już ukończonego to podziel się nią z nami.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Natka
|
|
|
|
PEla
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 27, 2009, 18:46:52 » |
|
Piękny ten zagospodarowany kawałek, aż strach pomyśleć co będzie dalej.  Czy masz może fotkę dzielżanu, nieco bliżej?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 27, 2009, 20:59:43 » |
|
Natko,ja nic nie planuję,cały czas idę na żywioł.Co jakiś czas likwiduję kawałek trawy i powstaje nowe miejsce do obsadzenia. PELa-niestety to jedyne zdjęcie dzielżanu.Mam jeszcze jeden-żółty,ale zdjęcia również brak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amarylka
|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 27, 2009, 21:04:21 » |
|
Bardzo ładny i zamieszkany (!) zakątek. Miło popatrzeć na kwitnące irysy i rojniki. A aster alpejski przecudny  Ciekawe jakie fotki nam zafundujesz wiosną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 27, 2009, 21:53:56 » |
|
A mnie się spodobał dzielżan...może dlatego że wcześniej o nim nie słyszałam. Wydaje się być wysoki...jak długo ci kwitnie?. No i nie omieszkam pochwalić astra alpejskiego...także bardzo ładny. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 28, 2009, 20:36:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amarylka
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 01, 2009, 07:35:56 » |
|
Łoo, matko!  Są cudne! I naprawdę trudno wskazać tego najpiękniejszego  Ale spróbuję (licząc od góry od lewej strony) 1, 2, 3, 7, 9, 10  Śliczności pokazujesz!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chinanit
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 01, 2009, 07:52:02 » |
|
Mnie zachwycił ten ogromny dzielżan. Pięknie wygląda jako soliter. Jeśli chciałabyś się wiosną wymienić, to mogłabym podzielić się innym gigantem, jakim jest sadziec purpurowy  .Piękne irysy, szczególnie ujął mnie ten z 7 zdjęcia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 01, 2009, 17:51:22 » |
|
Chinanit,oczywiście jestem za.Bardzo chętnie się wymienię. Amarylko,rozumiem,że jesteś chętna na te irysy,które wymieniłaś. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 17:52:57 wysłane przez kurczaczek »
|
|
|
|
|
|
amarylka
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 01, 2009, 17:56:16 » |
|
Jeśli to nie będzie nadużycie z mojej strony, to bardzo chętnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 01, 2009, 18:52:24 » |
|
A więc czekamy na wiosnę.Amarylko,a czy ty masz jakieś roślinki ogrodowe?Bo jakoś nie znalazłam u ciebie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halka
Aktywny

Wielkopolska strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 01, 2009, 19:08:10 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

Pozostawić ciepły ślad ... Bernadka z Małopolski
|
 |
« Odpowiedz #27 : Marzec 03, 2009, 23:22:04 » |
|
Jadziu - zajrzałam z rewizytą ... i zasiedziałam się Jaki CUDNY ogród pokazałaś .. będę tutaj często wracać i podpatrywać rozwiązania tworząc mój własny ogród
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 04, 2009, 18:53:50 » |
|
Halko,moje oczko rzeczywiście nie jest duże,głębokie na ok.150 cm.Bobrek jest strasznie ekspansywny,latem wywaliłam ponad połowę,bo mi zarósł całe oczko.A za floksy dziękuję,mam takie. Miiriam-dziękuję za odwiedzinki.A podpatrywać to ja będę u ciebie. Jeszcze kilka zdjęć: 
Hortensja   kolejny napniakowy miniskalniak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|