haw5
Aktywny

|
 |
« : Luty 13, 2009, 19:23:41 » |
|
Urzekły mnie Twoje kwiaty. Nie myślałam .że na małej przestrzeni można zgromadzić tak piękne okazy.  Do moich faworytów należy palma madagaskaru,no a póżniej to już leci hipki,fiołki falki. Gratuluję pięknej kolekcji.
|
|
|
|
|
|
Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa/Arystoteles/
Krystyna
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2009, 20:31:04 » |
|
No to z niecierpliwością czekamy na pozostałe.  Oczywiście!  W miarę jak będą się rozwijały! 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
elajas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 15, 2009, 00:15:54 » |
|
Iren każdą stronę oglądałam bardzo uważnie wszystkie rośliny piękne takie soczyste i zdrowe tak jakby cieszyły się życiem.Jestem pod ogromnym wrażeniem ile potrafiłaś zmieścić w jednym pokoju, bardzo kochasz kwiaty.pozdrawiam
Post dołączony: Luty 15, 2009, 13:54:29 Witaj Iren jeszcz raz wróciłam do roślinki ceropegia no i miałabym prośbę.Ona jest taka ogromna więc może wiosną będziesz miała szczepki to bardzo bym prosiła.Mam w pokoju takie miejsce do którego szukam odpowiedniej roślinki i bardzo bym pragneła aby roślina była od sufitu do podłogi.To chyba jest u coropegii możliwe i o ile pamiętam rośnie dość szybko.Planowałam w to miejsce bluszcz z którym zaczynam już 3 raz na razie się trzyma ale wcale nie jest pewne jak długo więc może ta roślinka byłaby lepszym rozwiązaniem.pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Mądrość jest tam gdzie mieszka pokora. Pozdrawiam elajas
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 16, 2009, 04:03:10 » |
|
Elajas, ależ oczywiście!  Ona rośnie bardzo szybko i muszę podcinać nawet kilka razy w roku. Będę cięła w marcu i chętnie Ci wyślę. Ale uprzedzam, że szczytowe pędy mają bardzo małe listki, bo rosną poniżej okna, a dni tej zimy bardzo pochmurne i ma o wiele za ciemno! Prześlij mi swój adres, na który mam wysłać. 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 16, 2009, 13:40:42 » |
|
Iren pisała o godz 4,03 i jeszcze uśmiechy rozsyłała  . Chyba ,że pisała z kanciapy jakiejś, gdzie pracuje jako dozorca  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elajas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 16, 2009, 13:55:44 » |
|
Wiataj Iren bardzo się cieszę, to nic że malutkie ,oby tylko się sprawdziła w to miejsce , będzie w wisioku przy drzwiach balkonowych więc w miarę widno do samej podlogi.Tylko nie mam nic do wymiany dla Ciebie bo nie mam dużo kwiatków,w tej chwili mogę się podzielić zwykłą hoją australis i zwykłym epi to już duże rośliny i fiołami ale takowe masz.Adres wyślę.Jeszcze raz dziękuję , pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
Mądrość jest tam gdzie mieszka pokora. Pozdrawiam elajas
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 16, 2009, 15:09:09 » |
|
Iren pisała o godz 4,03 i jeszcze uśmiechy rozsyłała  . Chyba ,że pisała z kanciapy jakiejś, gdzie pracuje jako dozorca  ? Z żadnej kanciapy!!!!!! Z własnego swojego pokoju  , bo spać nie mogłam,a nie mogłam, bo mnie Fotosik zirytował!!!!!!!!!!!! Post dołączony: Luty 16, 2009, 15:16:55
... Tylko nie mam nic do wymiany dla Ciebie ...
Nie przejmuj się!!!!!!!!  Ja mam już taką, ciasnotę, że i tak nie za bardzo mogę coś nowego  A ceropegię muszę i tak ciąć, bo poniżej lini okna w ciemności będą rosły łyse pędy.  Nie będzie chętnych - to będę zmuszona wyrzucać! 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2009, 17:03:50 » |
|
To jeśli będziesz wyrzucać Iren, to weź porządny zamach, żeby i do mnie małe co nieco doleciało 
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 16, 2009, 17:24:35 » |
|
Lisa, Polanka - ok.  Szkoda tylko, że nie mieszkacie razem  Odpadło by mi rozplatywanie nitek! 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 16, 2009, 17:27:08 » |
|
No tak, musisz zamachy brać w różne strony. Wredne jesteśmy po prostu, po całej Polsce się rozwłóczyłyśmy. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 16, 2009, 17:32:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 17, 2009, 14:47:38 » |
|
O, bardzo mi miło Iren, że podzielisz się ze mną ceropegią  Szkoda tylko, że nie mieszkacie razem  Odpadło by mi rozplatywanie nitek!  A nie możesz kogoś nająć do tego rozplątywania  ? Do Białegostoku się nie przeprowadzę 
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 17, 2009, 18:57:00 » |
|
O, bardzo mi miło Iren, że podzielisz się ze mną ceropegią  Szkoda tylko, że nie mieszkacie razem  Odpadło by mi rozplatywanie nitek!  A nie możesz kogoś nająć do tego rozplątywania  ? Do Białegostoku się nie przeprowadzę  Czemu Polanko?  Wesoło by było nam razem! I Iren by było wygodniej... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 17, 2009, 19:10:10 » |
|
Do Białegostoku się nie przeprowadzę  Czemu Polanko?  Wesoło by było nam razem! I Iren by było wygodniej...  Tak, Iren miałaby łatwiej  I Liso jestem wręcz przekonana, że byłoby nam wesoło: spotykałybyśmy się na kawie (pijesz, prawda?), patrzyły na nasze cudnie kwitnące i pachnące gardenie  , może nawet " morsowałybyśmy" razem  , ja jeszcze chętnie pooglądałabym Twoje hoje  ... ale nie. I nie znajduję żadnego sensownego wytłumaczenia poza tym, że szukam jakiegoś cieplejszego miejsca dla siebie  . Iren, coby nie plątać możesz ewentualnie wysłać dwupak jednej z nas, a my sobie potem prześlemy, co Ty na to? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 17, 2009, 19:29:13 » |
|
Kawę, no cóż, piję bo muszę (z racji niskiego RR) ale wolę herbatę. Dogadałybyśmy się Polanko  No fakt Białystok najcieplejszy nie jest...  Iren - dwupak może być. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 19, 2009, 02:18:29 » |
|
Liso, Polanko, jakoś może uda mi sie samodzielnie rozplatać te nici    Podajcie dziewczyny swoje adresy! Postrzyżyny odbedą się w początkach marca! Zakwitła mi kolejna cebula:  a tu w towarzystwie Jewel i tańczącej królowej  : 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 19, 2009, 07:36:20 » |
|
Irem Twoje hipki są cudne  , robią piorunujące wrażenie w gromadce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bazyla
Aktywny

woj. mazowieckie ; strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 19, 2009, 18:52:31 » |
|
Iren, poradź proszę co najlepiej zrobić z pędami ceropegii. Mam kilka odciętych gałazek. Co z nimi zrobić? Do wody? Do ziemi? Korzonków nie mają oczywiście.
Jak się nimi najlepiej zaopiekować?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 19, 2009, 21:03:51 » |
|
Iren, poradź proszę co najlepiej zrobić z pędami ceropegii. Mam kilka odciętych gałazek. Co z nimi zrobić? Do wody? Do ziemi? Korzonków nie mają oczywiście.
Jak się nimi najlepiej zaopiekować?
Ja sadzę zawsze bezpośrednio do ziemi! Szczytowe części ukorzeniają się bez trudu, natomiast z tymi środkowymi, uważaj bardzo, żeby ich "do góry nogami" nie posadzić.  Utrzymuj ziemię wilgotną. Gdy pokażą sie nowe listki - znaczy ukorzeniona  Post dołączony: Luty 20, 2009, 21:33:48
Zakwitła kolejna cebula - Minerwa. A miała być Pasadeną  Tu w towarzystwie Danicig Queen: 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 21, 2009, 11:45:09 » |
|
Iren, slicznosci  Widze, ze u Ciebie nastal czas hipkowych zniw
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 21, 2009, 14:01:56 » |
|
Iren, slicznosci  Widze, ze u Ciebie nastal czas hipkowych zniw Nastał, nastał!  Już pęka osłonka na pąkach następnych dwóch. A kilka w kolejce czeka. 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
soleil2205
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 21, 2009, 14:05:25 » |
|
Hipki cudne! Można oglądać i oglądać i trudno oderwać wzrok od monitora 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 21, 2009, 18:32:30 » |
|
To prawda,kwitnących hipków nigdy dosyć. Też lubię się im długo przyglądać. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 21, 2009, 18:33:35 » |
|
Cudna ta plantacja hipków u Irenki... 
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 21, 2009, 21:05:56 » |
|
Cudna ta plantacja hipków u Irenki...  Do plantacji to mi jeszcze daleko!  Nie mam jak Nowira 27 odmian!  U niej to o plantacji można mówić! 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
|
mamusia45
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 21, 2009, 21:54:14 » |
|
Ireno jak tak będziesz rzucać to przeżuć też coś na południowy - wschód Polski  zwłaszcza fiołeczki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 24, 2009, 23:27:36 » |
|
Ireno jak tak będziesz rzucać to przeżuć też coś na południowy - wschód Polski  zwłaszcza fiołeczki  Ok!  Nie ma sprawy!  Prześlij mi swój adres  Post dołączony: Luty 25, 2009, 00:19:09
I kolejny hipek zakwitł. Mam go drugi rok. W ubiegłym roku kupiłam go lekko zmarnowanego, z przeceny. Rozejrzał sie u mnie .... i zakwitł ponownie. A teraz mój Mont Blanc kwitnie tak: 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
Iren
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 27, 2009, 02:08:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Irena 
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 27, 2009, 07:37:14 » |
|
Irenko....nie wiem czy podziwiać hipka ,czy fiołeczka.Jedno i drugie śliczne.Hipka doczekałaś się pewnie swojego. Ja kupiłam gotowca. Teraz czekam, na ten kolorek. Fiołeczek także bardzo ładny. Niech ci długo kwitnie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|