|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #150 : Maj 28, 2009, 11:43:45 » |
|
Dawno mnie tu nie było, a tu co raz więcej...  Jaki jędrniusi ficus elastica, pstrokatek  mojego zima zabrała... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #151 : Maj 28, 2009, 20:45:23 » |
|
Ale masz kolekcję fiołków. Bo to jest mini kolekcja....na razie. Anetko...właśnie odwrotnie z tymi moimi kwiatkami. Wcale się nie obrażają. Wręcz przeciwnie, pewnie mają dość tego mojego częstego doglądania. Teraz gdy mniej przebywam w domu...lepiej rosną. Ido...dzięki za odwiedziny. Szkoda twojego ficusa pstrokatka. Nie wiem czy to nie zaszkodzi ale u mnie w jednej doniczce rosną dwa. Może je oddzielić?.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elinka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #152 : Maj 28, 2009, 21:07:20 » |
|
Zeniu, ja też od niedawna mam lilię amazońską vel eucharis ( dzięki Dobrej Wróżce!) i chciałam zapytać gdzie u Ciebie stoi?U mnie stoi na oknie zachodnim  i nic się nie dzieje a nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie,bo podobno przepięknie pachnie  Kwiaty masz śliczne!!!Najbardziej urzekła mnie szeflera w ciapki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #153 : Maj 28, 2009, 21:50:31 » |
|
Dzięki Elinko za pochwały moich kwiatków. Moja Lilia amazońska stoi na wschodnim parapecie. Widzę że chyba jej tam dobrze. A czy na pewno dobrze przekonam się w lipcu. Gdzieś koło lipca powinna zakwitnąć. Z tego co wiem sadzi się je w marcu-kwietniu a wykopuje w pażdzierniku. Także jak ty nie mogę doczekać się jej kwitnienia. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a-moroso
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #154 : Maj 29, 2009, 08:53:00 » |
|
Zeniu, szeflerę variegatę masz po prostu CUDO  . ... Teraz gdy mniej przebywam w domu...lepiej rosną.
Żebyś wiedziała, u mnie jest to samo, jak mam ciężki okres, to kwiatki idą w odstawkę - nie doglądam, nie podlewam, nie macam ..., a one wtedy rosną jak głupie, a tak, jak zbyt często się nimi zajmuję, to stoją prawie w miejscu, czasem "z wielką łaską" wypuszczą jakiś listek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #155 : Maj 30, 2009, 11:58:51 » |
|
Zeniu, kwiaty cudne  bardzo podoba mi się Twoja szeflera. Lilia Amazońska ślicznie Ci rośnie moja ma tylko jeden listek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dinda
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #156 : Maj 31, 2009, 22:10:15 » |
|
Dobrze,że pokazałaś domowe bo jest naprawdę co oglądać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #157 : Czerwiec 01, 2009, 14:23:38 » |
|
Bardzo dziękuję Zeniu za propozycję  może lepiej niech sobie razem zdrowo rosną. Muszę najpierw wyzdrowieć wszystkie inne ficusy nadgryzione zębem zimy... W tym roku jak w żadnym innym strasznie się podziało w Ficusowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konisko
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #158 : Czerwiec 15, 2009, 20:50:08 » |
|
Zeniu, śliczne kwiaty, pięknie wyeksponowane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mania
Aktywny

Zamojszczyzna - strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #159 : Czerwiec 16, 2009, 07:05:13 » |
|
U mnie lilia amazońska też ma tylko jeden listek i to już od około miesiąca. Ani drgnie, aby wypuścić chociaż jeszcze jeden. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sap3
|
 |
« Odpowiedz #161 : Czerwiec 20, 2009, 09:53:57 » |
|
No pięknie, pięknie Ci zakwitła 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
luki1993pies
Aktywny

http://www.floraforum.pl/index.php/topic,12083.new
|
 |
« Odpowiedz #162 : Czerwiec 20, 2009, 14:05:22 » |
|
Wow śliczna gloksynia  Ten kolorek  ulalalala
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dinda
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #163 : Czerwiec 20, 2009, 19:02:03 » |
|
U mnie kwitnie dokładnie taka sama.Każdy kto przychodzi w odwiedziny ją podziwia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|