Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 22, 2012, 21:00:24
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Padalce - czyli co Wam padło tej zimy  (Przeczytany 9503 razy)
axlowa
Aktywny
**

« Odpowiedz #180 : Maj 09, 2009, 20:26:58 »

Dziś padł Okie Ester Bunny  Sad Sad Sad

Źle zniósł podróż z Dibleysa?
malena100
Gaduła

Ulster - Irlandia Północna

« Odpowiedz #181 : Maj 10, 2009, 08:33:15 »

Niee - na 20% źle zniósł podróż (bo źle wyglądał kiedy go listonosz przyniósł), na 80% - przelanie (tak się nim przejęłam, że zaczęłam go podlewać, podlewac i podlewać... Sad )

axlowa
Aktywny
**

« Odpowiedz #182 : Maj 10, 2009, 11:12:46 »

Znam ten ból Sad, tak z miłości usmierciłam kilka sadzonek Sad
malena100
Gaduła

« Odpowiedz #183 : Maj 10, 2009, 11:22:49 »

U mnie jeszcze tak parę listków padło - naprawdę nie wiem, co źle zrobiłam,... Sad

goska28
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #184 : Maj 10, 2009, 12:29:43 »

A mi padła vanda .
zocha
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #185 : Maj 11, 2009, 15:34:44 »

Ja z miłości przelałam kiedyś kalanchoe, no  niestety każdy się uczy  na  błędach,  teraz zapisuje sobie kiedy co  podlewałam by mi  się nie pomieszało..... Very Happy

m&m
malena100
Gaduła

« Odpowiedz #186 : Maj 11, 2009, 16:19:06 »

U mnie to problem, bo mam (na razie) ponad 40 doniczek w domciu... jakbym każdą tak miała podpisywać...  Smile

zocha
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #187 : Maj 11, 2009, 22:53:28 »

A nie Smile  nie ja zapisuje tylko kropką w kalendarzu kiedy lałam wodę, bo kaktusów wcale prawie nie ruszam a po  storczykach widać  Smile

m&m
elinka
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #188 : Maj 16, 2009, 22:49:51 »

U mnie storczyk jest w stanie agonalnym Sad Był przelany,zmieniłam podłoże podlewam kiedy ocalały korzonek jest biały i nic - stoi w miejscu i tylko listki żółkną i opadają.Nadziei barak...

zocha
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #189 : Maj 17, 2009, 20:19:00 »

Szkoda twojego storczyka. Ja teraz mojego doglądam bo miał zbyt suche powietrze no i zaczęły mu się marszczyć bulwy i lekko falować listki...mam nadzieje że z tego wyjdzie. Sad

m&m
JOANNA
Aktywny
**

« Odpowiedz #190 : Maj 18, 2009, 07:37:43 »

U mnie też storczyk  Sad  stracił wszystkie korzenie, teraz okładam mu liście namoczonymi chusteczkami i czekam na poprawę  Confused

Życzę miłego dnia - Asia
Lulu
Rezydent

mazowieckie strefa klimatyczna 6B

« Odpowiedz #191 : Maj 19, 2009, 14:33:02 »

Sad Się przyznać muszę do bezmyślnego ukatrupienia trzech dorosłych epiphyll: ackermannii, oxypetalum i  białego o dziennych kwiatach. Wystawiłam miesiąc temu na balkon i pojechałam na urlop. Ciężko powiedzieć, co im się stało, bo po powrocie wyglądały jedne na zasuszone inne na zgniłe  Sad Ledwo odratowałam epiphyllum chrysocardium  Mad Już takie ładne i duże było od zeszłego roku. Teraz wygląda jak po tornadzie  Sad Głupota nie boli, tylko po fakcie dobija  Crying or Very sad Szczęście w nieszczęściu - że całą resztę kolekcji pozostawiłam w domu i jej oczywiście nic się nie stało.
Parę odmian astrophytum nie udało mi się obudzić do życia po zimie.
Super przechowały się za to stapeliowate i caudeksy - ale to chyba normalne. No i jeszcze ceropegie - bez strat. No i oczywiście pachypodium już triumfuje pięknym pióropuszem  Smile

Sirga
Aktywny
**

« Odpowiedz #192 : Maj 19, 2009, 15:19:23 »

Ja ukatrupiłam tydzień temu podczas remontu h.Carnosę,i H.lineralis :/ w sumie jeszcze żyją ale wyglądają okropnie .Wystarczyło ze dałam je na jeden dzień na południowy balkon .Carnosa pogubiła masę liści ,a lineraliska miała popalone pędy i musiałam większość z nich uciąć do tego zmieniły kolor z soczyście zielonego na zielono-żółty :/

krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a

« Odpowiedz #193 : Maj 19, 2009, 19:58:02 »

Koniec z dopasowywaniem ziemi do poszczególnych roślinek  Mad . Wracam do "korzeni", może wtedy mniej roślin mi padnie. Znowu kolejny fiołek - z odmianowych, kwitł pięknie i .... jaśnisty wermikulit, piaseczek i inne wymysły idą w niebyt ... dotychczas nie zalewałam, a teraz  Mad Sad

Pozdrawiam
Krysia
Asliae
Aktywny
**

bajarka ;)

« Odpowiedz #194 : Maj 20, 2009, 11:54:57 »

Zimą? Zimą mi padły datury  Mad Za wcześnie je schowałam, nie dociepliłam na czas największych mrozów po Gwiazdce i mam, eh... Ostatnio znalazłam malutką sadzonkę w kaktusie wielkanocnym, nie mam pojęcia, skąd się tam wzięła  Confused Musiałam przesadzić i zapomnieć ^^' To tyle mi zostało na pocieszenie...
Padł mi też fiołek, kaktus, nie udała mi siningia... Przerzucam się na ogrodowe zimotrwałe i takie, które co roku wysiewa się od nowa, po mrozach, to mi nie powinno paść Laughing
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: