|
zenia
|
 |
« : Styczeń 13, 2009, 21:24:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 13, 2009, 21:28:23 » |
|
Zeniu, no w końcu Cię mamy w Twoim wątku, super  A fiołeczki będą?
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2009, 22:05:23 » |
|
Na pewno ukrywa więcej niż tylko kwitnące...jak widać Zeniu nie należysz do 'klubu specjalistek od znikających bluszczy' jak ja
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
|
|
|
kwiatkiOli
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 13, 2009, 22:22:36 » |
|
Zeniu gratuluje wątku, początek super  Kwiatki bajka i dużo takich jak lubisz dwukolorowych  Czekam na kolejne fotki. Zapowiada się świetnie 
|
|
|
|
|
|
Wszystko mnie modyfikuje, ale nic nie zmienia.
|
|
|
|
|
|
małgosia w
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 13, 2009, 23:24:15 » |
|
Nareszcie masz kwiatowy wątek  Bardzo podoba mi się ta biała szeflera,już wpisałam na listę chciejstw i zaczynam polowanie po kwiaciarniach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halka
Aktywny

Wielkopolska strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 14, 2009, 00:12:21 » |
|
Świetnie, że założyłaś wątek domowy. Grudniczek śliczny, łaciata szeflera i bluszczyk super  . A co stoi po prawej od bluszczu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
Rezydent

łódzkie - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 14, 2009, 00:13:44 » |
|
Ja również odwiedziłam Twój wątek i dziwię się, że tak długo ociągałaś się z jego założeniem  Mnie podpis też nie wychodzi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 14, 2009, 08:56:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 14, 2009, 09:35:51 » |
|
Witaj Zeniu w Twoim długo oczekiwanym wątku  Piękna szeflera ta pierwsza  Obie ładne, ale druga stoi na bardzo ciekawym stoliczku. I ten kawałek kwietnika obok  Mnie się takie rzeczy straaasznie podobają 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 14, 2009, 10:02:44 » |
|
Renatko...to dzięki Aiszo, postraszyła trochę i watek założyłam.  Tak pewnie jeszcze bym zwlekała. Aniu..cieszę się że podoba ci się moja szeflera. Mnie podobają się wszystkie kwiatki o kolorowych listkach. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

,,Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 14, 2009, 10:07:23 » |
|
Zeniu kwiaty cudowne podoba mi się roślinka w kielichu. Też mam posadzoną roślinkę w kielichu a dokładniej starca. I dobrze, że wątek założyłaś bo kwiaty nie ma co ukrywać bo są piękne i zadbane czekam na pozostałą ekipę twoich podopiecznych 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 14, 2009, 10:40:54 » |
|
Nooo jaki ładny wątek  apetycznie się zaczyna! Ta pierwsza szeflera jest cudna  Prosimy o więcej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 14, 2009, 11:19:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halka
Aktywny

Wielkopolska strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 14, 2009, 12:40:05 » |
|
Zeniu, wyobraź sobie, że też mam reo (to wyżej), ale traktowałam go zawsze po macoszemu i nawet nie szukałam nazwy. Mocno wyrasta i wtedy robi się mało efektowne. Regularnie kwitnie. Stoi w pokoju męża i często zapominam podlewać. Twoje pasiaste jest bardzo ciekawe  . Muszę się koniecznie dorobić jakiejś ładnej hoi. Choruję na nią od dłuższego czasu. Ja też bardzo lubię wszelkiego rodzaju paprotki. Jak już rozgryzłaś podpis to pomóż. Ja mam z całym linkiem, a można prościej  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
goska28
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 14, 2009, 12:47:26 » |
|
Zeniu masz fajną paproć i taka gęsta zielona  .Moje przez zimę trochę zbladły i są. takie marne .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 14, 2009, 13:09:29 » |
|
Cześć Zeniu  Widzę, że z nowym rokiem udało Ci się wziąć sprawy w swoje ręce i założyć wątek, gratuluję! Śliczna ta szeflera (też mam słabość do variegat) i paproć
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
|
kwiatkiOli
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 14, 2009, 13:18:34 » |
|
No nie dziwię się, że oczko w głowie. Paprotka zachwycająca, gęsta (moja wygląda jak by ktoś granat w nią rzucił). Widać, że dbasz o kwiatki.
A mam pytanie odnośnie Araku. Ja tak się nad nią zastanawiam już od jesieni. A słyszałam, że zdarza jej się "łysieć", po przyniesieniu do domu. Jak twoja znosi zmianę warunków?
|
|
|
|
|
|
Wszystko mnie modyfikuje, ale nic nie zmienia.
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 14, 2009, 14:42:41 » |
|
Halko...to prawda że z czasem reo robi się mało efektowne. Trzeba je co parę lat odmłodzić,ściąć czubek i wsadzić obok. Efekt nawet ładniejszy niż rosnąca w pojedynkę. Podpis wyślę ci na PW. Gosiu..paprotki tak już mają zimą, ale troszkę nawozu do paprotek nieco to zmienia. Polanko...dziękuję. Olu...nie za wiele ci powiem o araukari. To nowy nabytek. Za krótko u mnie jest abym się mogła wypowiedzieć. Widziałam ją chyba u Basi W. Kupiłam ją z myślą aby latem stała w ogródku. Teraz stoi w pokoju z innymi ogrodowymi co lubią trochę chłodniej. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 14, 2009, 17:32:56 » |
|
a ja nie umiem się zajmować paprotkami, buuuu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amarylka
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 14, 2009, 18:17:40 » |
|
Zeniu cieszę się bardzo, że założyłaś wątek kwiatków "domowych"  Roślinki są piękne i zadbane. Najbardziej podobała mi się szeflera (ta prawie biała). Też lubię pstrolistne odmiany. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mamusia45
|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 14, 2009, 21:02:15 » |
|
Ja czekam z niecierpliwością na fiołki,choć te również podziwiam. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 14, 2009, 21:46:00 » |
|
Zeniu,nareszcie.......  Masz bardzo ładne i zadbane kwiatki a paproć super.Mnie najbardziej podoba się Twój bluszczyk , Zauważyłam figurkę aniołków,też lubię takie ozdóbki.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
Halka
Aktywny

Wielkopolska strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 15, 2009, 00:12:44 » |
|
Zeniu, a to moje zaniedbane reo meksykańskie. Coś go gnębi bo ma takie żółtawe plamy na liściach (tylnych). Dam mu jeszcze szansę, poobcinam i posadzę na nowo. Oczywiście zacznę przyzwoicie podlewać. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 15, 2009, 06:44:27 » |
|
Zeniu biała szeflera i paproć są urzekające  .Widzę także to co lubię najbardziej: hoje. Będę tu zaglądać  , aby wybadać czy hojoholizm się rozwija  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #29 : Styczeń 15, 2009, 11:22:25 » |
|
Witajcie.Amarylko..tak tą szeflerę kupiłam właśnie ze względu na ten kolor ulistnienia...najbardziej te pstrokate mi się podobają. Elu...te parę fiołków co mam to i tak nie kwitnie. Reszta przedszkole. Ba..nawet listki ukorzeniające się nie dają oznak że już coś się dzieje. Ino...bluszczyk także kupiony ze względu na pstrolistność. Halko...tak, faktycznie to twoje widać dawno nie odmładzane. Jednak co jakiś czas trzeba. Mery..hojoholizm myślę że mi nie grozi. Mam ..taką, bo kolorowa, zdobyczną od Oli. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|