inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« : Styczeń 05, 2009, 20:14:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 05, 2009, 20:22:04 » |
|
Kapitalnie wyglądają w śniegu ozdoby ogrodowe. Żaba w śnieżnej czapie.  Malutkiej kaczusi tylko głowa wystaje.   jadłodajnia już dawno jest otwarta 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
Naradka
Aktywny

Opolskie - strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 05, 2009, 21:21:32 » |
|
O rany!!! kaczke wcięło.
A na poważniej - pięknie musi wyglądać latem.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Natka
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 06, 2009, 20:51:12 » |
|
Natko a widziałaś jakie kaczusia wcześniej ślady porobiła?  Latem jest faktycznie dość ładnie w moim ogródku.Mnie się podoba. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 20, 2009, 11:44:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
Viola
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 20, 2009, 11:51:08 » |
|
Ja zdecydowanie też wolałabym już wiosnę. Zima ma swój urok...ale jestem ciepłolubna, a i większość naszych zielonych przyjaciół też  Post dołączony: Luty 20, 2009, 11:52:13
Zapomniałam dopisać - piesio cudny, miałm takiego owczarka jako dziecko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halka
Aktywny

Wielkopolska strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 20, 2009, 18:55:59 » |
|
Widzę, że dzisiaj też zrobiłaś zdjęcia. Przepięknie się zrobiło. Ja jeszcze w nocy też popstrykałam, tak było uroczo. A wiosna i tak już nam się marzy. Chciałaby dusza do raju... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 21, 2009, 17:47:35 » |
|
Ja też jestem zdecydowanie ciepłolubna  ale jak się nie ma co się lubi....  "Cudny piesio " też pozdrawia. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 25, 2009, 16:52:57 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 17:05:48 wysłane przez inag1 »
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 26, 2009, 18:47:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 26, 2009, 20:22:49 » |
|
To prawda,że praca w ogrodzie należy do najprzyjemniejszych. Myślę,że w sobotę będzie na tyle ładnie,że będzie można trochę popracować w ogrodzie. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
kurczaczek
Nowicjusz
świętokrzyskie,strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 27, 2009, 21:34:31 » |
|
Witaj Ino.Pierwszy raz jestem u ciebie w ogrodzie i nie mam ochoty wychodzić,tak wiosennie się zrobiło  .Powiedz,jakie warunki mają twoje cyklameny,że tak ładnie kwitną  ?Ja już próbowałam sadzić kilka razy ale zawsze z marnym skutkiem  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Viola
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 28, 2009, 08:46:16 » |
|
A u nas, we Wrocku dzisiaj wymarzona pogoda na prace wiosenne. Słoneczko świeci od rana, temperatura w ciągu dnia ma skoczyć do 15 stopni. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 28, 2009, 15:43:32 » |
|
Kurczaczku te cyklameny rosną pod świerkiem ,w lekkim półcieniu a te które kwitną jesienią rosną w pełnym słońcu. Z tego wniosek,że nie są roślinkami wymagającymi i ładnie się rozrastają. Należy pamiętać o tym ,że mają okres spoczynku i wtedy ich nie ma na powierzchni ziemi.Po przerwie najpierw kwitną a potem są liście.Może Twoje nie zginęły ,tylko po prostu śpią.  Dzisiaj u mnie była cudowna pogoda,więc biegusiem do ogrodu.Po południu zaczęło kropić ,ale zdążyłam trochę zrobić w ogrodzie.Ale cuuuuuuuudownie się czuję!!!  Mogę tak codziennie coś robić przy roślinach. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
Halka
Aktywny

Wielkopolska strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 29, 2009, 00:04:02 » |
|
Dobrze, że uciekłaś do domu, bo po południu lało jak z cebra. Zrobiło się paskudnie  . Ja też posadziłam kiedyś cyklameny i nic z nich nie wyrosło. Pewnie jeszcze raz spróbuję, bo są bardzo wdzięczne. Na omiegu mam już duże paczki... Reszta jak u mnie, no może poza zajączkam  . Ja też gdybym mogła, to bym na okrągło siedziała, a raczej działała, w ogródku  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 29, 2009, 15:11:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
Halka
Aktywny

Wielkopolska strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 29, 2009, 19:01:33 » |
|
Pokazałam na gorąco w moim wątku, jak u mnie wygląda  . Krokusów masz zatrzęsienie. A na dole, jak dobrze pamiętam, hiacynty miniaturowe. U mnie też kwitną, ale nie zrobiłam im zdjęć  . Ja jestem bardzo dumna z ranników, bo mam je pierwszy rok. A te fioletowe zimowe iryski to moje ulubione.  . A nie masz tych wczesnych prymulek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 29, 2009, 19:29:09 » |
|
Miło popatrzeć na wiosenną odsłonę Twojej działki Ino  . Ja dziś szalałam u siebie, wreszcie. Po takiej całodniowej harówie człowiek czuje się po prostu szczęśliwy. Pozwól, że teraz ja będę uważnym obserwatorem rozkwitu Twojego ogrodu 
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 29, 2009, 19:48:40 » |
|
Pozwól, że teraz ja będę uważnym obserwatorem rozkwitu Twojego ogrodu  Oczywiście ja także. Bacznie śledzę wszystkie ogrody, podglądam co u kogo kwitnie...i co nieco odgapiam. Ino krokusów faktycznie masz bardzo dużo..pięknie ci kwitną. Prymulki u mnie dopiero zaczynają wyłazić. Pewnie to nie z tych wczesnych. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 29, 2009, 20:45:07 » |
|
Witam serdecznie miłych gości.  Krokusów u mnie faktycznie jest dużo ,tylko trochę tak monotematycznie  fioletowo i biało.Nie wiem od czego to zależy. Prawie co roku dosadzałam żółte krokusy. Były jeden sezon i ginęły. W końcu poddałam się.Jak nie chcą u mnie rosnąć,to trudno.  Też uwielbiam oglądać Wasze ogrody.Czasami potrafię długo przyglądać się zdjęciu,jak zainteresują mnie jakieś ciekawe rabatki. Ale pewnie znacie dobrze ten rodzaj zachwytu.  Polanko,też uwielbiam szaleństwa ogródkowe. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 03, 2009, 20:36:35 » |
|
Coraz więcej kwiatów pojawia się w ogrodach. U mnie zakwitły miniaturowe żonkile. W ubiegłym roku zdobiły parapety. Wiosną wysadziłam je do ogrodu i w tym roku zakwitły.  zakwitły przylaszczki  pierwiosnki  pierwszy w tym roku miniaturowy tulipanek  bratek  liliowce też już są wysokie 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
Halka
Aktywny

Wielkopolska strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 03, 2009, 20:49:11 » |
|
Ale twoje kwiatki nabrały tempa. u mnie jeszcze żaden tulipanek i żonkil się nie rozwinął (są tak o kroczek). Muszę jutro wszystkie posprawdzać. Przylaszczek niestety nie mam, gdzieś mi przepadły  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 03, 2009, 21:27:29 » |
|
Ale pięknie się u ciebie zrobiło..jak kolorowo. Tyle już kwitnących, aż oczy się same uśmiechają do tych piękności. U mnie też już żonkile zakwitły..reszta jeszcze w pąkach. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 05, 2009, 13:05:10 » |
|
I wreszcie mamy upragnioną wiosnę! Gratuluję pięknych kwitnień Ino i czekam na następne 
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 07, 2009, 12:34:04 » |
|
Proszę bardzo,następne kwitnienia.  Zakwitł śnieżnik. Mam go już w całym ogrodzie ,w różnych dziwnych miejscach.  Wędruje tak samo jak krokusy po całym ogrodzie.  Zakwitła następna kępka miniaturowych żonkili. To są kwiatki,które wczesną wiosną zdobią parapety.Potem sadzę do ogrodu (nie zawsze pamiętam gdzie  ) i już parę takich kępek kwitnie.  Pierwiosnek szaleje,cały jest w kwiatach.  Czerwona sasanka  Forsycja niedługo będzie cała w kwiatach  Ten pierwiosnek też niedługo otworzy swoje kwiatuszki  I na koniec szafirki. Ta kępka rośnie w słonecznym ,zacisznym miejscu między kamieniami. Te które rosną na otwartej przestrzeni ,nie mają jeszcze kwiatów. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
awarta
Aktywny

prawie Bielsko-Biała :) strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 07, 2009, 12:54:55 » |
|
No teraz to dopiero kolorowo się zrobiło u Ciebie. Zjawiskowa ta sasanka, nie mogę sie napatrzeć. Śnieżniki bardzo mi sie podobają, a skoro piszesz, że inwazyjne to już na pewno muszę się o nie postarać. Pięknie u Ciebie. Ohhh kiedy u mnie będzie podobnie.... marzenia...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|