Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 22, 2012, 07:58:05
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ogródek Iny.  (Przeczytany 11489 razy)
inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« : Styczeń 05, 2009, 20:14:38 »

Mieszkam niedaleko Poznania i w naszej okolicy ,w ciągu ostatnich paru lat ,nieczęsto zimą można zobaczyć śnieg. W ubiegłym roku prawie wcale go nie było. A w tym roku,proszę bardzo,leży najprawdziwszy ,bielutki śnieżek  Smile. Musiałam szybko uwiecznić mój ogród w śniegu,bo nie wiadomo jak długo będzie leżał.Nie ma u nas wielkich zasp ,ale jest biało i pięknie.

część wrzosowiska w śniegu

Pozdrawiam-Ina
inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #1 : Styczeń 05, 2009, 20:22:04 »

Kapitalnie wyglądają w śniegu ozdoby ogrodowe.
Żaba w śnieżnej czapie.

Malutkiej kaczusi tylko głowa wystaje.

jadłodajnia już dawno jest otwarta

Pozdrawiam-Ina
Naradka
Aktywny
**

Opolskie - strefa 6b

« Odpowiedz #2 : Styczeń 05, 2009, 21:21:32 »

O rany!!! kaczke wcięło.

A na poważniej -  pięknie musi wyglądać latem.

Pozdrawiam Natka
inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #3 : Styczeń 06, 2009, 20:51:12 »

Natko a widziałaś jakie kaczusia wcześniej ślady porobiła? Smile
Latem jest faktycznie dość ładnie w moim ogródku.Mnie się podoba.  Very Happy

Pozdrawiam-Ina
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #4 : Styczeń 06, 2009, 21:47:15 »

Ino...fajne zdjęcia porobiłaś. Jednak zima ma też swoje uroki...a jadłodajnia wspaniała. Ciekawe jak latem wygląda twój ogródek, ale myślę że ładnie. Very Happy Very Happy

inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #5 : Luty 20, 2009, 11:44:54 »

W tym roku nawet po Poznaniem jest śnieg. Takich ilości ,to nawet najstarsi górale nie pamiętają  Smile Zima w ogrodzie jest pełna uroku,chociaż wolałabym już wiosnę. Ale na razie c.d. zdjęć zimowych.

Pozdrawiam-Ina
Viola
Aktywny
**

« Odpowiedz #6 : Luty 20, 2009, 11:51:08 »

Ja zdecydowanie też wolałabym już wiosnę. Zima ma swój urok...ale jestem ciepłolubna, a i większość naszych zielonych przyjaciół też Sad

Post dołączony: Luty 20, 2009, 11:52:13
Zapomniałam dopisać - piesio cudny, miałm takiego owczarka jako dziecko Smile

Halka
Aktywny
**

Wielkopolska strefa 6b

« Odpowiedz #7 : Luty 20, 2009, 18:55:59 »

Widzę, że dzisiaj też zrobiłaś zdjęcia. Przepięknie się zrobiło. Ja jeszcze w nocy też popstrykałam, tak było uroczo. A wiosna i tak już nam się marzy. Chciałaby dusza do raju... Smile

inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #8 : Luty 21, 2009, 17:47:35 »

Ja też jestem zdecydowanie ciepłolubna  Smile ale jak się nie ma co się lubi.... Very Happy
"Cudny piesio " też pozdrawia.  Smile

Pozdrawiam-Ina
inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #9 : Marzec 25, 2009, 16:52:57 »

Nareszcie wiosna pojawiła się też w moim ogrodzie. Jest deszczowa i czasami śnieżna,ale ważne że już jest.  Very Happy
Oto moje mokruteńkie kwiatuszki.

Sasanka i tulipanki już zaczęły rosnąć

Post dołączony: Marzec 25, 2009, 16:59:15

zmoknięte fiołeczki alpejskie i krokusy

Post dołączony: Marzec 25, 2009, 17:05:15

a to narada przedświąteczna  Very Happy

omieg

bratki

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 17:05:48 wysłane przez inag1 » Zapisane

Pozdrawiam-Ina
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #10 : Marzec 26, 2009, 18:47:51 »

Witaj Ino.....ale radocha zobaczyć oznaki wiosenne. u ciebie je już widać. Teraz tylko trochę ciepełka i wszystko ruszy całą parą. Tylko rękawy zakasywać...i brać się trzeba do prac wiosennych. Ale te prace najprzyjemniejsze....... Very Happy Very Happy Very Happy

inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #11 : Marzec 26, 2009, 20:22:49 »

To prawda,że praca w ogrodzie należy do najprzyjemniejszych. Myślę,że w sobotę będzie na tyle ładnie,że będzie można trochę popracować w ogrodzie.  Smile

Pozdrawiam-Ina
kurczaczek
Nowicjusz
*

świętokrzyskie,strefa 6b

« Odpowiedz #12 : Marzec 27, 2009, 21:34:31 »

Witaj Ino.Pierwszy raz jestem u ciebie w ogrodzie i nie mam ochoty wychodzić,tak wiosennie się zrobiło Very Happy.Powiedz,jakie warunki mają twoje cyklameny,że tak ładnie kwitną Very Happy?Ja już próbowałam sadzić kilka razy ale zawsze z marnym skutkiem Sad.

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #13 : Marzec 28, 2009, 08:09:47 »

Myślę,że w sobotę będzie na tyle ładnie,że będzie można trochę popracować w ogrodzie.  Smile

Ja już wczoraj popracowałam...ale dziś także nie odpuszczę. Za ładna dziś u mnie pogoda, a i prac na działce wiele. Smile Smile

Viola
Aktywny
**

« Odpowiedz #14 : Marzec 28, 2009, 08:46:16 »

A u nas, we Wrocku dzisiaj wymarzona pogoda na prace wiosenne. Słoneczko świeci od rana, temperatura w ciągu dnia ma skoczyć do 15 stopni.  Very Happy

inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #15 : Marzec 28, 2009, 15:43:32 »

Kurczaczku te cyklameny rosną pod świerkiem ,w lekkim półcieniu a te które kwitną jesienią rosną w pełnym słońcu. Z tego wniosek,że nie są roślinkami wymagającymi i ładnie się rozrastają. Należy pamiętać o tym ,że mają okres spoczynku i wtedy ich nie ma na powierzchni ziemi.Po przerwie najpierw kwitną a potem są liście.Może Twoje nie zginęły ,tylko po prostu śpią.  Smile

Dzisiaj u mnie była cudowna pogoda,więc biegusiem do ogrodu.Po południu zaczęło kropić ,ale zdążyłam trochę zrobić w ogrodzie.Ale cuuuuuuuudownie się czuję!!!  Smile Mogę tak codziennie coś robić przy roślinach.  Very Happy

Pozdrawiam-Ina
Halka
Aktywny
**

Wielkopolska strefa 6b

« Odpowiedz #16 : Marzec 29, 2009, 00:04:02 »

Dobrze, że uciekłaś do domu, bo po południu lało jak z cebra. Zrobiło się paskudnie Crying or Very sad. Ja też posadziłam kiedyś cyklameny i nic z nich nie wyrosło. Pewnie jeszcze raz spróbuję, bo są bardzo wdzięczne. Na omiegu mam już duże paczki... Reszta jak u mnie, no może poza zajączkam Smile. Ja też gdybym mogła, to bym na okrągło siedziała, a raczej działała, w ogródku Smile.

inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #17 : Marzec 29, 2009, 15:11:21 »

Halko,ten popołudniowy deszcz bardzo mi pasował. Wcześniej wszystkie rabaty potraktowałam azofoską ,więc podlewanie było wskazane.  Very Happy
A to jeszcze cieplutkie ,dzisiejsze zdjęcia. Na razie tylko krokusów,bo nic innego nie kwitnie.  Smile

Pozdrawiam-Ina
Halka
Aktywny
**

Wielkopolska strefa 6b

« Odpowiedz #18 : Marzec 29, 2009, 19:01:33 »

Pokazałam na gorąco w moim wątku, jak u mnie wygląda Smile.
Krokusów masz zatrzęsienie. A na dole, jak dobrze pamiętam, hiacynty miniaturowe. U mnie też kwitną, ale nie zrobiłam im zdjęć Sad. Ja jestem bardzo dumna z ranników, bo mam je pierwszy rok. A te fioletowe zimowe iryski to moje ulubione. Very Happy Very Happy Very Happy. A nie masz tych wczesnych prymulek?

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #19 : Marzec 29, 2009, 19:29:09 »

Miło popatrzeć na wiosenną odsłonę Twojej działki Ino  Smile. Ja dziś szalałam u siebie, wreszcie. Po takiej całodniowej harówie człowiek czuje się po prostu szczęśliwy. Pozwól, że teraz ja będę uważnym obserwatorem rozkwitu Twojego ogrodu  Very Happy

Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #20 : Marzec 29, 2009, 19:48:40 »

Pozwól, że teraz ja będę uważnym obserwatorem rozkwitu Twojego ogrodu  Very Happy

Oczywiście ja także. Bacznie śledzę wszystkie ogrody, podglądam co u kogo kwitnie...i co nieco odgapiam. Ino krokusów faktycznie masz bardzo dużo..pięknie ci kwitną. Prymulki u mnie dopiero zaczynają wyłazić. Pewnie to nie z tych wczesnych. Smile

inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #21 : Marzec 29, 2009, 20:45:07 »

Witam serdecznie miłych gości.  Very Happy
Krokusów u mnie faktycznie jest dużo ,tylko trochę tak monotematycznie  Smile fioletowo i biało.Nie wiem od czego to zależy. Prawie co roku dosadzałam żółte krokusy. Były jeden sezon i ginęły. W końcu poddałam się.Jak nie chcą u mnie rosnąć,to trudno. Mad
Też uwielbiam oglądać Wasze ogrody.Czasami potrafię długo przyglądać się zdjęciu,jak zainteresują mnie jakieś ciekawe rabatki. Ale pewnie znacie dobrze ten rodzaj zachwytu.  Very Happy
Polanko,też uwielbiam szaleństwa ogródkowe.  Smile

Pozdrawiam-Ina
inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 03, 2009, 20:36:35 »

Coraz więcej kwiatów pojawia się w ogrodach. U mnie zakwitły miniaturowe żonkile. W ubiegłym roku zdobiły parapety. Wiosną wysadziłam je do ogrodu i w tym roku zakwitły.

zakwitły przylaszczki

pierwiosnki

pierwszy w tym roku miniaturowy tulipanek

bratek

liliowce też już są wysokie

Pozdrawiam-Ina
Halka
Aktywny
**

Wielkopolska strefa 6b

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 03, 2009, 20:49:11 »

Ale twoje kwiatki nabrały tempa. u mnie jeszcze żaden tulipanek i żonkil się nie rozwinął (są tak o kroczek). Muszę  jutro wszystkie posprawdzać. Przylaszczek niestety nie mam, gdzieś mi przepadły Crying or Very sad.

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 03, 2009, 21:27:29 »

Ale pięknie się u ciebie zrobiło..jak kolorowo. Tyle już kwitnących, aż oczy się same uśmiechają do tych piękności. U mnie też już żonkile zakwitły..reszta jeszcze w pąkach. Smile

soleil2205
Aktywny
**

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 03, 2009, 22:07:40 »

Ale u Ciebie kolorowo - wiosna 'pełną gębą'  Laughing  Laughing

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 05, 2009, 13:05:10 »

I wreszcie mamy upragnioną wiosnę! Gratuluję pięknych kwitnień Ino i czekam na następne  Smile

Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #27 : Kwiecień 07, 2009, 12:34:04 »

Proszę bardzo,następne kwitnienia.  Very Happy
Zakwitł śnieżnik. Mam go już w całym ogrodzie ,w różnych dziwnych miejscach.  Smile Wędruje tak samo jak krokusy po całym ogrodzie.

Zakwitła następna kępka miniaturowych żonkili. To są kwiatki,które wczesną wiosną zdobią parapety.Potem sadzę do ogrodu (nie zawsze pamiętam gdzie  Smile ) i już parę takich kępek kwitnie.

Pierwiosnek szaleje,cały jest w kwiatach.

Czerwona sasanka

Forsycja niedługo będzie cała w kwiatach

Ten pierwiosnek też niedługo otworzy swoje kwiatuszki

I na koniec szafirki. Ta kępka rośnie w słonecznym ,zacisznym miejscu między kamieniami. Te które rosną na otwartej przestrzeni ,nie mają jeszcze kwiatów.

Pozdrawiam-Ina
awarta
Aktywny
**

prawie Bielsko-Biała :) strefa 6b

« Odpowiedz #28 : Kwiecień 07, 2009, 12:54:55 »

No teraz to dopiero kolorowo się zrobiło u Ciebie.
Zjawiskowa ta sasanka, nie mogę sie napatrzeć.
Śnieżniki bardzo mi sie podobają, a skoro piszesz, że inwazyjne to już na pewno muszę się o nie postarać.
Pięknie u Ciebie. Ohhh kiedy u mnie będzie podobnie.... marzenia...

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #29 : Kwiecień 07, 2009, 13:05:17 »

Pięknie Ino. Na te widoki wiosenne czekaliśmy cała zimę. I oto mamy, jak miło się na nie patrzy.Tyle kwitnących...cudownie. Ja też dzisiaj jadę obfotografować swoje pierwiosnki, prymulki...może jeszcze jakaś niespodzianka mnie zastanie. Confused Smile

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: