Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 22, 2012, 07:34:29
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Obrazkowa baza roślin ogrodowych - dyskusja  (Przeczytany 536 razy)
Naradka
Aktywny
**

Opolskie - strefa 6b

« : Grudzień 27, 2008, 14:53:32 »

Nie wiem czy to dobry pomysł ale na naszym rynku można już kupić wiele ciekawych roślin jeszcze parę lat temu niedostępnych lub dostępnych za ciężkie pieniądze.

Pomyślałam sobie że zbudujemy taką obrazkową bazę roślin ogrodowych uwzględniając nie tylko to co mamy, ale także to co nam się podoba i na co chorujemy od jakiegoś czasu.

Pomyślałam ją jako swoistą bazę do zapoznania sie z nowościami ale i jako odnośnik do dalszych moich planów np. by nie wchodząc do ogródka Ireny ale będąc w swoim miała dostęp do listy roślin które ja poszukuję a ona ma. Jest to ambitny plan, może za ambitny, ale od czegoś trzeba zacząć.

Ten wątek pozostawiam otwarty dla wszystkich, którzy chcą się podzielić zdjęciami roślin. Proszę jednak by przy każdym wklejonym zdjęciu była nazwa rośliny i jeśli wiemy także odmiana. Jeśli nie wiemy proszę chociaż o nazwę gatunkową.
I jeszcze jedna prośba postarajcie się wybrać swoje najlepsze zdjęcia. 

Wypowiedzcie się co do tej propozycji.  Postaram się w ciągu dzisziejszego wieczora spodządzić próbkę tego jak ja to widzę.

Pozdrawiam Natka
Naradka
Aktywny
**

Opolskie - strefa 6b

« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2008, 17:21:36 »

Rozpoczęłam tą bazę od rośliny od której wzięłam nicka. Klikając na miniaturce otworzy się większy rozmiar. To jest tylko zajawka, przykład, zaczyn do dyskusji. Niekoniecznie tak to musi wyglądać.

Oczekuję, że posiadacze ogródków wypowiedzą się na ten temat, może macie inne pomysły jak to zrobić by było czytelne dla wszystkich.

Pozdrawiam Natka
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b

« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2008, 18:05:00 »

Bardzo fajny pomysł, tylko można by jakoś ten wątek wyróżnić. Sama nie wiem, może podpiąć gdzieś pod "Encyklopedię roślin".  Confused

Pozdrawiam Lidka
Naradka
Aktywny
**

Opolskie - strefa 6b

« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2008, 14:33:38 »

Lilu zadbam o wyróżnienie jak to będzie już na stałe. Liczę, że po świętach dziewczyny się wypowiedzą czy im to pasuje, czy w takiej formie, a może któraś ma inny pomysł jak by taka baza miała wyglądać.

W planach jest połaczenie linkami z encyklopedią. Np. klikasz na obrazek i otwiera się opis w encyklopedii.

Pozdrawiam Natka
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: