|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 21, 2008, 12:15:04 » |
|
Od 4 wklejam jeszcze raz bo mi coś zdjęcia nie chciały się załadować 4.  teraz wygląda tak  5. Sierotek(nazwany tak bo kupiony w przecenie, lekko przywiędniety ale sie odbija)  6.  7.  Dwa ostatnie kupione w piątek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DIABLICA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 22, 2008, 10:42:54 » |
|
Witamy nową wielbicielkę. Śliczne falki;-)
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam serdecznie  IRA
|
|
|
dorotakol
Aktywny

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 22, 2008, 19:51:35 » |
|
Witam nową koleżankę  Widzę,że już przepadłaś (tak jak my), a ta choroba jest niewyleczalna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 22, 2008, 21:43:36 » |
|
Widzę,że już przepadłaś (tak jak my), a ta choroba jest niewyleczalna  Zdaję sobie sprawę że przepadłam  A najgorsze jest to że w drodze z pracy do domu mijam Obi i wstępuje do niego a tam tyle piękności  Obiecałam sobie że w tym miesiącu już nic nie kupie ale już jakies 4 storczyki temu też sobie to obiecywałam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DIABLICA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 23, 2008, 10:15:43 » |
|
czyli przepadłaś 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

,,Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 23, 2008, 10:46:58 » |
|
Witam AnnePotter Widzę,że już przepadłaś (tak jak my), a ta choroba jest niewyleczalna  Zdaję sobie sprawę że przepadłam  A najgorsze jest to że w drodze z pracy do domu mijam Obi i wstępuje do niego a tam tyle piękności  Obiecałam sobie że w tym miesiącu już nic nie kupie ale już jakies 4 storczyki temu też sobie to obiecywałam  Ja sobie zawsze obiecuje ze na ten miesiac na jednym sie konczy a zawsze pod koniec miesiaca zdaje sobie sprawe ze w tym miesiacu zas powiekszyla mi sie kolekcja o 4. Zawsze mowie na jakis czas koncze zakupy z kwiatkami ale jakos to nie wychodzi bo gdzie nie pojde tam storczyki a jak jeszcze jest przecena to juz szykuje sie na wszystkie. Ciesze sie ze ja mam Obi 20 km od siebie bo jak bym miala pod nosem tak jak te inne sklepy to chyba bym zostala przeniesiona do piwnicy razem z storczykami he he
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Aktywny

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 23, 2008, 13:11:03 » |
|
Ja mam do obi i castoramy 50km  , ale cały czas poszukuje pretekstu, aby tam pojechać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DIABLICA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 23, 2008, 14:12:02 » |
|
A każdy pretekst jest dobry i zawsze jakiś się znajdzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 28, 2008, 13:57:21 » |
|
czyli przepadłaś  Oj tak i to z kretesem:) Ja sobie zawsze obiecuje ze na ten miesiąc na jednym sie kończy a zawsze pod koniec miesiąca zdaje sobie sprawę ze w tym miesiącu zaś powiększyła mi sie kolekcja o 4. Zawsze mowie na jakiś czas kończę zakupy z kwiatkami ale jakoś to nie wychodzi bo gdzie nie pódję tam storczyki a jak jeszcze jest przecena to juz szykuje sie na wszystkie. Ciesze sie ze ja mam Obi 20 km od siebie bo jak bym miała pod nosem tak jak te inne sklepy to chyba bym została przeniesiona do piwnicy razem z storczykami he he
Ja się łudziłam że już w tym roku nic nie kupie i chyba nic z tego bo jutro jadę do obi:D Ja mam do obi i castoramy 50km  , ale cały czas poszukuje pretekstu, aby tam pojechać  A każdy pretekst jest dobry i zawsze jakiś się znajdzie...
Ja już nawet pretekstu nie szukam:) ten wyjazd to przez moją mamusię. Tak sobie wymyśliła i nie ważne jest teraz fakt że trzeba jechać 50km(jestem u rodziców na święta i myślałam że uda mi się dotrwać do nowego roku)  :D:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 30, 2008, 11:55:29 » |
|
Udało mi się dotrwać  Nic nie kupiłam z dwóch powodów nie miałam za wiele czasu i nie było nic ciekawego. W większości białe a tych mam już 3 więc sobie odpuściłam a inne kolory były w fatalnym stanie a cena wcale nie poszła w dół.  Może coś po nowym roku będzie  Ale i tak humorek mi poprawił mój drugi w kolekcji storczyk  rozwinął trzy pączki i jestem dumna bo to pierwszy storczyk który kwitnie u mnie(po 4 miesiącach od przekwitnięcia). Oto on 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anulka75
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 30, 2008, 14:07:25 » |
|
Ja mam do OBI 100 km! To dopiero wyzwanie! Ale na szczęście zdarzają się ładne storczyki w Realu lub Biedronce. No, ale w sobotę odworzę szwagierkę na lotnisko, więc się szykuję na buszowanie, zwsze to większy wybór. Marzy mi się sabotek, a u mnie w mieście nie do dostania.
|
|
|
|
|
|
Anulka
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 04, 2009, 18:46:17 » |
|
No i zaczął się nowy rok i u mnie pojawiły się dwa nowe falki  Oto pierwszy  a tu drugi ma mniejsze kwiatuszki ale rozgałęziony i chyba dalej będzie się jeszcze rozgałęział  (kupiony jako przeceniony na 10zł) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 04, 2009, 19:03:15 » |
|
Ten pierwszy jest cudny  , drugi też ładny i jak na przeceniony bardzo dobrze się trzyma  , bo różne przecenione widywałam ostatnio i nie wyglądały rewelacyjnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 04, 2009, 22:50:10 » |
|
różne przecenione widywałam ostatnio i nie wyglądały rewelacyjnie  Wiem coś o tym bo dziś u mnie w Obi było tylko 5 falków w przecenie(albo miały ususzone korzonki na wiór, albo poobgryzane(dosłownie)liscie i niewidoczne korzonki) i tylko ten wyglądał możliwie i jak się okazuje nie jest źle. Przesadziłam go dziś i korzonki ma w porządku, kwiatuszki się trzymają nieźle, puszcza nowe rozgałęzienia i chyba będzie puszczał nowy pęd(a może korzonek)  A tak przy okazji to jeśli ktoś będzie przypadkiem w Kielcach i jest amatorem storczyków to w Obi było dużo Cambrii,Oncidiów i Dendrobium phal. w przecenie po 10zł i w nawet niezłym jeszcze stanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anksunamun
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 05, 2009, 00:03:15 » |
|
Jak dobrze ze ja mam najblizsze Obi jakies sto kilometrow od siebie ;p piekna kolekcja i bardzo szybko sie powieksza  nic tylko pogratulowac 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
soleil2205
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 09, 2009, 10:10:53 » |
|
Śliczny ten pierwszy i ten drugi też bardzo ładny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

,,Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 09, 2009, 10:58:41 » |
|
Aniu piękne storczyki noworoczne  . Ja jednak jeszcze nie zaopatrzylam sie w noworoczne i bardzo się zdenerwowałam bo gdy wróciłam do Polski to mój M oznajmił mi że są przecenione storczyki i to w bardzo dobrym stanie. Mam nadzieje że jak przyjadę za 2 tygodnie to załapie się na promocje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 10, 2009, 17:56:00 » |
|
No i choroba trwa dalej  Pojechałam po osłonki dla storczyków a wyszłam z kolejnymi dwoma przecenionymi  Oto one:  Pierwszy który ma tylko młode korzonki bo reszta była przelana i zgniły  mam nadzieje że się odbije   Drugi natomiast miał tak ususzone korzonki że też niewiele z nich zostało ale dzielnie puszcza nowe, a poza tym ma takie miniaturowe kwiatuszki i to w kolorze na jaki polowałam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joannaS
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 10, 2009, 18:10:31 » |
|
Śliczne faleczki. Ja coś nie mam szczęścia do takich przecen, zazwyczaj to są już przekwitnięte i kiepskiej kondycji. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Joanna
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 10, 2009, 18:50:44 » |
|
Bardzo ładne a zwłaszcza ten pierwszy  , gdzieś tam po cichutku marzę sobie o takim, ale tak żeby mąż nie wiedział  . Ostatnio co jakiś kupowałam to mówiłam, że o takim właśnie marzyłam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
soleil2205
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 10, 2009, 21:19:54 » |
|
Piękny ten pierwszy. Trzymam kciuki, na pewno będą miały dobrze u Ciebie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arczi148
Nowicjusz
Lubelskie - Strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 11, 2009, 20:11:41 » |
|
AnnePotter czy to Twoja pierwsza choroba czy już kolejna tak jak u mnie. Rośliny doniczkowe, potem ogrodowe a na końcu storczyki. I tak wszystkie między sobą się przeplatają- przechlapane. Ostatnio ogrodowe chciejstwa dopadly mnie w kauflandzie przy pierwiosnkach. I trafiło do mnie 6 różnych kolorów do wysadzenia na wiosnę do ogrodu. Ale jakoś sie trzymam i wale z tym źle mi nie jest... 
|
|
|
|
|
|
King Moon
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 15, 2009, 19:39:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 22, 2009, 11:30:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 22, 2009, 11:38:39 » |
|
Piękny kolorek i pączusiów tyle  koniecznie pokaż jak rozkwitną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 22, 2009, 18:45:02 » |
|
Witaj AnnePotter  Śliczna kolekcja  a ten siódmy- the best. Choruję na morelkowy od dawna i już 2x przegapiłam  . Myślę, że "bardziej zaawansowany stan chorobowy" już jest. Pogorszenie następuje zwykle po zakupieniu trzeciego falka  . Raczej wpadłaś jak cała reszta falkowo-zakręconych 
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 23, 2009, 17:42:37 » |
|
Wiola na pewno pokaże jak się rozwinie:) Narazie pokaże wam mojego pierworodnego  To kwitnienie to już moja zasługa   Gosiap to już jest stan "bardzo zaawansowany", boje się już wchodzić do sklepów z kwiatkami bo wiem że z jakimś wylezę  i to teraz patrze nie tylko na te zdrowiutkie ale tez na te do reanimacji  Moim postanowieniem na ten rok jest zakupienie Dendrobium nobile, choruje na tego storczyka. Narazie na żywo go nie spotkałam, a na allegro jest jeszcze za zimno moim zdaniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 23, 2009, 18:08:32 » |
|
Piękniusi "pierworodny"  . Gratuluję! Z reanimowanych największa satysfakcja  i wielka niewiadoma! Do sklepów też się boję zaglądać. Niestety jest to niewykonalne  . Gdy usłyszałam o wyprzedaży w OBI pobiegłam po 1 (brak miejsca) wymarzony a wyszłam z 4! Same weszły do koszyka. Jakoś upchnęłam na parapecie. Następnego dnia po prostu musiałam! tam jeszcze raz pojechać - wyszłam z...6 (właśnie do reanimacji) i teraz rozmyślam w którą stronę rozciągnąć parapety.  A dendrobium często pojawia się w hipermarketach - widziałam w Auchan i Leroy Merlin ale jesienią. Cierpliwościiiii (wiem, też niewykonalne)
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
AnnePotter
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 09, 2009, 18:28:01 » |
|
Ten ostatni zakupiony już rozwinął prawie wszystkie pączki(choć wiele odpadło)  A do tego moje dwa nowe nabytki:D Biały miniaturek(kwiatuszki małe a duże listki)  nie mogłam go nie wziąć  I drugi(na zdjęciu tego nie widać ale na płatkach ma jakby brokat)  Pozatym jeden z przecenionych wcześniej przedłuża mi pędy i będzie kwitł  I mam jednego od koleżanki do reanimacji(zobaczymy co z niego będzie, u mnie jest od czwartku) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|